Веднъж, бидейки вече милионер, Хенри Форд отишъл по работа до

...
Веднъж, бидейки вече милионер, Хенри Форд отишъл по работа до
Коментари Харесай

Палтото на Хенри Форд

 Хенри-Форд

Веднъж, бидейки към този момент милионер, Хенри Форд отишъл по работа до Англия. На гишето за информация на летището той попитал за на ниска цена хотел в града, стига да не е доста надалеч.

Служителят го погледнал – лицето на клиента му било известно. Вестниците постоянно пишели за Форд. И ето той стои тук – в палто, което наподобява по-старо от него самия и го пита за на ниска цена хотел. Служителят нерешителен попитал:

– Ако не бъркам, Вие сте мистър Хенри Форд?

– Да – отвърнал той.

Служителят се учудил:

– Наскоро тук видях Вашия наследник. Той си поръча най-скъпата хотелска стая и доста държеше хотелът да бъде най-хубавият. А Вие ме питате за на ниска цена хотел и носите палто, което, по всичко проличава, не е по-младо от Вас. Нима пестите пари?

Леко замисляйки се, Хенри Форд дал отговор:

– Няма потребност да се спирам на безценен хотел, тъй като не виждам смисъл да заплащам за ненужни за мен излишества. Където и да отседна, аз съм Хенри Форд. И не виждам огромна разлика в хотелите, даже и в евтиния хотел мога да си отпочина не по-лошо от най-скъпия.

А това палто – да, Вие сте прав, го носеше още моят татко, само че това няма никакво значение, тъй като и в това палто аз отново съм си Хенри Форд.

А синът ми е към момента млад и некомпетентен, по тази причина се опасява какво ще си помислят хората, в случай че отседне в на ниска цена хотел. Аз не се трежова за мнението на близките, тъй като знам същинската си цена. И станах милионер, тъй като умея да оценявам парите си и да разграничавам същинските полезности от подправените.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР