Вече трябва да мирише на избори, защото в сериозните демокрации

...
Вече трябва да мирише на избори, защото в сериозните демокрации
Коментари Харесай

Политолог: Вече трябва да мирише на избори

" Вече би трябвало да мирише на избори, тъй като в сериозните демокрации избори не се занимават с избори три месеца преди датата им ", разяснява политологът Димитър Аврамов. Той акцентира, че политическите партии се приготвят доста по-рано за изборите.
Аврамов дефинира като чист пиар подписаното през днешния ден от гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ на Мая Манолова и неофициалното обединяване „ Отровното трио “ публично съглашение за общо явяване на парламентарните избори:
" Не може юрист (Николай Хаджигенов от " Отровното трио " - б.р.), човек, който претендира да трансформира системата, да каже, че партиите не са значими, значими са жителите. Това е приключена нелепост. В политическия развой няма такова нещо като жители, има политически субекти, които се записват по Закона за политическите партии и осъществят представителната народна власт ".
Политологът беше безапелационен: " Когато някой стартира да приказва за жители в политиката, това намирисва на интелектуален банкрут ".
" Г-жа Мая Манолова може би би трябвало да направи опит за основаване на лява опция, а не да замитат всичко в мъглявината на гражданствеността. Това не е политика ", изясни Димитър Аврамов.
По думите му " Отровното трио " са трима души с биографии, почтени за почитание, взели участие в митингите, изиграли положителна рола и се трансформирали в маркетингов артикул:
" Как трима души ще подписват съглашение за разглобяване на нещо си и за гарантиране на почтени избори. Как ще стане? Има парламентарно показани партии, има квоти в ЦИК, има избирателен закон. Ако някой стартира по този начин, ще приключи по-зле, в сравнение с стартира.... Ако някой желае да промени статуквото в страната и да смъкна настоящето ръководство, би трябвало да предложи доста ясни и съответни цели, които да бъдат припознати от хората ".
Според него искащите да завоюват идните избори би трябвало да работят доста добре, тъй като другояче има риск да се възпроизведе настоящето статукво и в това няма да има нищо учудващо, тъй като хората, които са на власт имат целия потенциал на страната.
" В България няма промени, тъй като няма същинска десница, а има огромна държавна центристка партия, която мимикрира като дясна. Трябва да се появи същинска десница, само че по тази причина би трябвало водачество и идея. Моето почитание към " Демократична България ", тъй като там има скъпи хора, които би трябвало да се поддържат, само че това не е дясна коалиция, а е полудясна. България има потребност от нова качествена дясна партия, структурирана за десетилетия напред, а не, с цел да обезпечи политическите кариери на един, двама или трима души ", изясни политологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР