Вече имало няколко папки с документи за грандиозни финансови скандали

...
Вече имало няколко папки с документи за грандиозни финансови скандали
Коментари Харесай

Пазарлък: Борисов предава София, ако не съдят Фандъкова и ГЕРБ?

Вече имало няколко папки с документи за грандиозни финансови кавги и съмнителни публични поръчки от времето на трите мандата на Фандъкова. Имало доста доказателства за злоупотреби  и корупция, които са ставали по инструкции и с настояването на водача на ГЕРБ. Затова някогашният министър председател желал да изтъргува столицата против заричане да се заметат кражбите. Това разясняват пред Фрог нюз осведомени с кухнята на диалозите във връзка локалния избор в София.

 

Подобни били пазарлъците и за Пловдив. Не е загадка, че там също има подозрения за тежки корупционни практики в Пловдивската община под контрола на борисовата партия. Говори се, че за града под тепетата май към този момент имало заричане да не се вадят „ кирливите ризи “ на предходната власт.

 

Борисов е притиснат до стената, тъй като е наясно какъв брой ужасяващи данни могат да излязат на ярко за досегашното ръководство на българската столица. Той бил заречен на Фандъкова, че няма да допусне да бъде съдена и вероятно наказана. Това обаче не го правел от угриженост за самата Фандъкова, а поради личното си успокоение, тъй като той е индивидът, който кметицата е слушала за всичко.

 

Поради тази причина бе пусната в общественото пространство информацията за кандидатури на ГЕРБ, които да бъдат сериозен конкурент на номинацията на ПП-ДБ Васил Терзиев – лица от IT бранша. Борисов щял да избира сред Петър Иванов от “Гугъл България ”, Любомир Минчев от “Телелинк ” и настойчиво самопредлагащия се Георги Георгиев, който е мощна фигура на ГЕРБ в настоящия Общински съвет.

Заговори се и за жена, която Борисов може да предложи за кандидат-кмет.

 

Борисов блъфира към този момент няколко месеца, като е пуснал Георгиев да играе ролята на мюре и да си прави предизборна акция по всеки мотив и без мотив в столицата.

Не е ясно дали в договорката, която предлага Бойко Борисов влизат и министерски постове за интервала откакто Мария Габриел поеме премиерския пост.

 

Всъщност както постоянно Борисов мисли за себе си - той да не лъсне в разкритите корупционни кавги, а не че е угрижен за Фандъкова или някой различен, разясняват източници на Фрог нюз, осведомени с процесите в ГЕРБ и Столична община.

 

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР