Росатом заяви, че забраната за внос на уран от Русия

...
Росатом заяви, че забраната за внос на уран от Русия
Коментари Харесай

Байдън забрани вноса на руски уран

Росатом съобщи, че възбраната за импорт на уран от Русия в Съединени американски щати ще наруши стабилността на пазара. Съединени американски щати се нуждаят от до четири години, с цел да основат мощности, които да заменят вноса на уран от Русия, счита управлението на компанията.

 

Според известието Байдън е подписал в понеделник закон, " забраняващ вноса на необлъчен, нискообогатен уран, създаден в Руската федерация или от съветска компания ".

 

Джейк Съливан, консултант на американския президент по въпросите на националната сигурност, съобщи, че възбраната за импорт на уран от Русия ще разреши на Съединените щати да отстранен зависимостта си от Москва в мирната нуклеарна енергетика.

 

На 30 април Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроект за възбрана на вноса на обогатен уран от Русия. Въпреки това в изключителни случаи, в случай че няма различни източници на уран за поддържане на реакторите в Съединени американски щати или в случай че тези покупки са в " народен интерес ", законът разрешава покупките да продължат до януари 2028 година Документът също по този начин постанова отговорности на Министерството на енергетиката да откри и даде на Конгреса разновидности за заменяне на доставките на уран от Русия.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР