Вчерашната визита в Скопие беше огромен успех, заяви министър-председателят Кирил

...
Вчерашната визита в Скопие беше огромен успех, заяви министър-председателят Кирил
Коментари Харесай

Петков: Визитата в Скопие беше огромен успех

Вчерашната аудиенция в Скопие беше голям триумф, съобщи министър-председателят Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание.

" От една страна ние подадохме ръка, отивайки там първи, въпреки това те ни дадоха нота, която сме се надявали да получим от две години. Тази нота е доста по-важна от единствено късо и дълго име. Тази нота споделя, че районен съд Македония няма искания към териториалната целокупност на България. Това е нещо доста обикновено те да го кажат, само че тази нота се е говорила, говорила, преговаряло се е и ние, единствено, тъй като направихме нов метод, я получихме. Тук би трябвало да се разбере, че през вчерашния ден беше голям триумф ", сподели още Кирил Петков.

Премиерът обърна внимание и на историческа комисия, която, по думите му, би трябвало да разиска историята на фашисткия режим в цяла Европа.

" Много по-важно от това е, че се обединихме да имаме превоз, връзка от София до Скопие, за 60 дни. Това ще бъде направено по най-прозрачен метод ", сподели Петков в Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР