Вчера актьорът Матю Макконъхи излезе на трибуната в Белия дом,

...
Вчера актьорът Матю Макконъхи излезе на трибуната в Белия дом,
Коментари Харесай

Матю Макконъхи с емоционален апел в Белия дом след масовата стрелба в Тексас

Вчера артистът Матю Макконъхи излезе на трибуната в Белия дом, с цел да насочи прочувствен апел за " отговорност към използването на оръжие " след всеобщото ликвидиране в начално учебно заведение в родния му град Ювалде, щата Тексас.

" В момента се намираме в прозорец от благоприятни условия, в който не сме били до момента - прозорец, в който наподобява, че може да се случи същинска смяна ", съобщи 52-годишният Макконъхи пред кореспонденти.

Макконъхи посети Ювалде и се срещна със фамилиите на жертвите на следващата самова пукотевица в учебно заведение, на 24 май бяха убити 19 деца и двама учители.

Той сподели цветна рисунка, направена от Алития Рамирес, 10-годишно момиче, което желало един ден да учи в художествено учебно заведение в Париж.

" Какво ще кажете за това? " - сподели той, удряйки по катедрата в притихналата зала за брифинги в Белия дом, написа БГНЕС.

Макконъхи, който се срещна с президента Джо Байдън и членове на Конгреса, преди да се обърне към пресслужбата на Белия дом, съобщи, че фамилиите на жертвите са му споделили, че желаят да създадат по този начин, че " загубата им да има значение ".

" Искат фантазиите на децата им да продължат да живеят ", сподели той.

" Утешихме толкоз доста хора ", сподели той. " И знаете ли какво споделиха всички те? 'Искаме сигурни и безвредни учебни заведения и желаеме закони за оръжията, които да не разрешават на неприятните момчета да се снабдяват толкоз елементарно с тези проклети оръжия'.

" Трябва да влагаме в грижи за психологичното здраве. Нуждаем се от по-безопасни учебни заведения ", сподели той. " Трябва да възстановим американските си полезности и се нуждаем от отговорно владеене на оръжие. Нуждаем се от инспекции на предишното на претендентите за придобиване на оръжия и би трябвало да увеличим минималната възраст за закупуване на пушка AR-15 на 21 години ".

Макконъхи, който завоюва " Оскар " за най-хубав артист през 2014 година за кино лентата " Клубът на купувачите от Далас " и флиртуваше с кандидатурата си за губернатор на Тексас, съобщи, че това би трябвало да бъде " непартиен въпрос ". " Колкото и да е разграничена страната ни, въпросът за отговорността за оръжията е един от тези, по които сме съгласни ", сподели той. " В нито едно от дейностите на тези стрелци няма демократична или републиканска полезност ", сподели той. " Могат ли и двете страни да прозрат оттатък границите на политическото си опълчване? ", попита артистът.

Насилието с огнестрелни оръжия е постоянно срещано събитие в Америка, само че шокът в цялата страна от неотдавнашните всеобщи стрелби в магазин за хранителни артикули в Бъфало и в учебното заведение в Ювалде още веднъж подтикна апели за деяние.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР