Възобновяемите енергийни източници са начина за справяне с неустойчивите нарастващи

...
Възобновяемите енергийни източници са начина за справяне с неустойчивите нарастващи
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС планира да ускори развитието на възобновяема енергия


Възобновяемите енергийни източници са метода за справяне с неустойчивите възходящи цени на силата в Европейския съюз, който е „ прекомерно подвластен от газа “, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Евросъюзът уголемява глобите против Беларус
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се срещна във Вашингтон с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Във ф...

По време на речта си на пленарния спор на Европейския стопански и обществен комитет тя акцентира, че на Европа „ явно зависи от чистата сила, създадена у нас “ и прикани държавите-членки да влагат във възобновима сила, да поддържат бизнеса и потребителите посредством държавна помощ и понижаване на енергийните налози и сметките.

Изкопаемите горива през последните години стават все по-скъпи и това се отрази на Европейски Съюз, който е мощно подвластен от газ, 90% от който се внася.

" Повишаването на цените на силата визира всички ни. Казват ни, че сме прекомерно подвластни от газа. Виждахме го през последните няколко седмици. на силата се дължат на покачващите се цени на газа. Това не е стабилно, " сподели тя.

За да помогне за оправянето с този проблем в средносрочен проект, Фон дер Лайен изясни, че блокът разисква европейска тактика за запасите от газ и опцията за общи поръчки.

Въпреки това, в дълготраен проект тя предложи възобновимата сила, която се опълчи на наклонността за повишаване на цените на силата и която ще даде опция на блока да стане енергийно по-независим посредством вложение в локални възобновими енергийни източници.
Фон дер Лайен: Бързият преход към чиста сила ще направи Европейски Съюз самостоятелен световен състезател
Председателят на Европейската комисия съобщи пред държавите-членки, че те са " прекомерно подвластни от газа " в изискванията на продължаваща енерг...

„ По-добре е за климата, по-добре е за хората, по-добре е за нашата резистентност и самостоятелност “, сподели тя, добавяйки, че Европейски Съюз разполага с нужните средства, с цел да направи това допустимо.

Европейският съюз ще влага към 500 милиарда евро в зеления преход като част от своя проект за възобновяване NextGenerationEU и бюджета на Европейски Съюз.

Евросъюзът възнамерява да форсира развиването на възобновима сила в Европа, като отпусне за минимум 36 милиарда евро за вложения в чист водород, вятър и слънчева сила.

Урсула фон дер Лайен удостовери също, че над 50 милиарда евро са планувани за ремонт на здания и енергийна успеваемост поради интензивните загуби на сила в здания с по-ниска енергийна успеваемост.

„ Сигурна съм, че сте съгласни с мен, че всяко евро, изхарчено за възобновими източници, е освен положително за планетата, само че е и инвестиция в налична сила за семействата и бизнеса и е инвестиция в устойчивостта на нашите общества и стопански системи ", сподели тя., Анадолска организация

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР