Продуктивна среща, която допринася за нормализиране на отношенията - така

...
Продуктивна среща, която допринася за нормализиране на отношенията - така
Коментари Харесай

Ердоган за срещата с Мицотакис: Беше продуктивен разговор, който ще допринесе за нормалните отношения

Продуктивна среща, която способства за нормализиране на връзките - по този начин разказа диалога си с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис турският президент Реджеп Тайип Ердоган.Двамата разговаряха в продължение на два часа, покривайки необятен набор от тематики – от съдействието в битката с незаконната имиграция до войната в Газа.Това бе четвърта тяхна среща в последните 12 месеца, откакто се договориха да загърбят предишното, цялостно със разногласия и различия.
Смятаме, че усилването на духа на съдействие сред Турция и Гърция ще бъде от изгода за целия район. Имахме доста ефикасен, откровен и градивен диалог с министър-председателя Мицотакис.
Реджеп Тайип Ердоган – президент на Турция
Като съседи можем да установим метод на взаимно съгласие към този момент не като изключение, а като продуктивно обикновено положение, което не се анулира от добре познатите разлики сред нас.
Кириакос Мицотакис – министър председател на Гърция

Двамата водачи въпреки всичко влязоха в спор – до момента в който Мицотакис дефинира палестинското ислямистко придвижване Хамас като " терористична организация ", Ердоган съобщи, че е срещу такава позиция.За него Хамас била, изтъквам, " група от хора, които се пробват да защитят личната си земя ".Турция и Гърция, които членуват в НАТО, имат редица разногласия, в това число искания за територии в Егейско море и права за рандеман на въглеводороди в Средиземно море.Но двете страни се съгласиха да оставят разногласията настрани и да се съсредоточат върху области, в които могат да реализират консенсус – търговия, енергетика, обучение, културно съдействие. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР