Във вторник руският президент Владимир Путин обвини прехода към зелена

...
Във вторник руският президент Владимир Путин обвини прехода към зелена
Коментари Харесай

Путин обвини зеления преход за истерията на европейския енергиен пазар

Във вторник съветският президент Владимир Путин упрекна прехода към зелена сила и ниските вложения в добивната индустрия за " нервностите и известната неразбория " на европейските пазари, където цените на силата се повишават внезапно, оповестява Ройтерс.

Русия, която е водещ експортьор на петрол и природен газ, е изправена пред напън да се ангажира с задачата за " чисти нулеви излъчвания " преди Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP26), която ще се организира през идващия месец в Глазгоу и има за цел да контракти нови политики за битката с изменението на климата.

Путин към момента не е показал дали ще участва на конференцията.

На съвещание на държавното управление във вторник той сподели, че е жизненоважно зеленият преход да се реализира безпрепятствено и подлага на критика това, което той дефинира като " небалансирани решения " и " фрапантни стъпки ".

" Виждате какво се случва в Европа. Има нервност и известна неразбория на енергийните пазари. Защо? Защото никой не приема съществено зеления преход ", сподели той.

" Някои хора спекулират по въпросите на изменението на климата, някои подценяват някои неща, някои стартират да понижават вложенията в добивната индустрия. Трябва да има равномерен преход ", уточни още той.

Путин прикани за стабилно развиване на нефтения, газовия и въглищния бранш и сподели, че е значимо това да не бъде подценено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР