Във временните помещения пред заведенията, оградени често с найлонови стени

...
Във временните помещения пред заведенията, оградени често с найлонови стени
Коментари Харесай

Забраняват пушенето в пристройките с найлони на заведенията

Във краткотрайните пространства пред заведенията, оградени постоянно с найлонови стени и покриви, с които се заобикаляха възбраните за пушене на закрито, към този момент също няма да може да се пуши. Това е една от измененията в Закона за здравето, готови от здравното министерство и качени на уеб страницата за координиране на държавното управление. Предвижда се до един месец засегнатите страни да дадат мнения по промените, съобщи "Дневник ".
Заради другите способи, с които заведенията избягваха възбраната за пушене на закрито, от ведомството плануват смяна в дефиницията що е то закрито помещение. Под "закрито публично място " към този момент ще се схваща всяко пространство, покрито с покрив и оградено с минимум три стени/страни, без значение от съществуването на отваряеми прозорци или други отвори, без оглед на материала, употребен за покрива, стените/страните и без оглед на това дали структурата е непрекъсната или краткотрайна.
"От въвеждането на възбраната за тютюнопушене през 2012 година сме очевидци на голям брой нарушавания, които бяха обяснявани с случайното пояснение на понятието за закрито място – през лятото се отваряха прозорците и се считаше, че даден обект към този момент не е закрит, а през зимата на тротоарните площи се изнасяха маси, които бяха компактно запечатвани с разнообразни платнени или полиетиленови ограждения, в които се позволяваше тютюнопушенето ", се отбелязва в претекстовете на вносителите.
Предвижда се също разширение на изделията, които ще бъдат неразрешени за пушене на закрито. Вече няма да е неразрешено единствено тютюнопушенето, а ще е неразрешено пушенето на тютюневи произведения. Според дефиницията пък "тютюневи произведения " са всички, които могат да бъдат употребявани и са формирани даже и отчасти от тютюн. От това се схваща, че в обсега попадат и електронните цигари, както и модерните в последно време бездимни тютюневи произведения IQOS.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР