Във връзка с усложнената епидемична обстановка в община Бяла Слатина,

...
Във връзка с усложнената епидемична обстановка в община Бяла Слатина,
Коментари Харесай

Удължиха срока на противоепидемичните мерки в община Бяла Слатина /снимки/

Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура в община Бяла Слатина, Общинският щаб за битка с грипа и острите респираторни болести се срещна с ръководителите на обществените услуги, разкрити на територията на общината.
Целта на срещата е била да се обмени опит, да се уточни активността на всяка от услугите, като се направи нужното за усилване на контрола и предварителната защита.
Тъй като в последната заповед на Министъра на опазването на здравето няма инструкции за прекъсване активността на съответните институции, рекомендациите на Щаба са за съблюдаване на строги ограничения и недопускане на взаимни отстъпки със спазването напътствията от заповедта.
Решено беше до края на деня всички участвали на съвещанието ръководители на обществени институции, да си дефинират ограничения за съблюдаване на здравословен най-малко във всяка от тях, като се издадат заповеди, подплатени с бюджет, които да бъдат изпратени в общината за подпомагане.
На днешното съвещание беше решено още да се удължи периода на последната заповед на кмета на общината, с която бяха подхванати спомагателни ограничения на локално равнище. Взето бе решение група от представители от общинска администрация да посети сладкарници и хранителни магазини на територията на община Бяла Слатина, с цел да им бъде напомнено, че е належащо използването на персонални защитни средства от работещите в тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР