Във връзка с разрастването на пожарите в Гърция и прогнозираните

...
Във връзка с разрастването на пожарите в Гърция и прогнозираните
Коментари Харесай

Гърция с нови ограничения заради пожарите, има затворени пътища

Във връзка с разрастването на пожарите в Гърция и плануваните за днешния ден мощни ветрове в страната бяха въведени спомагателни ограничавания за жителите - затворени са пътища, планувани са спирания на електроподаването, неразрешен е достъпът до гори и гористи местности, национални паркове и предпазени зони. Това осведомят от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Още по тематиката
Посолството ни в Атина следи развиването на обстановката, като към този миг в задграничното ни посланичество не са постъпили сигнали от и за бедстващи или потърпевши български жители.

По информация на задачата ни, в резултат на високите температури и ниска мокрота, пожарът в региона на Варибоби се е популяризирал към Афиднес, Атика, наоколо до автомагистралата Атина-Ламия.

Огънят е на два фронта, като източният прекоси автомагистралата в посока Капандрити и езерото Маратон. Разрастването на пожара наложи евакуация на жителите на Вотонас, Капандрити, Полидендри, Понтия и Пефкофито. Западният фронт се насочи към Ипократио.

До премахване на провокираните от пожара неподходящи условия, с оглед съображения за сигурност, краткотрайно важи цялостна възбрана за придвижване в двете направления на автомагистралата Атина-Ламия, както следва:

- За всички транспортни средства, в правата Α/Κ Калифтаки (20,060) до 55,689 (пътен възел Инофита) и

- За камиони в правата от Α/Κ Калифтаки (20,060) до 58,520 (границата с окръг Беотия).

В мощ е и възбрана за придвижване на всички камиони и други тежкотоварни транспортни средства, с посока на прекосяване през област Атика, с потребен товар над 1,5 тона, в посока на придвижване от Солун към Атина, по пътна ос Π.Α.Θ.Ε/ (Патра-Атина-Солун-Евзони) от 242,079 (границата на окръг Магнисия) до 121,250 (границата с окръг Беотия).

В допълнение към наложените ограничавания за придвижването и прекосяването на тежкотоварни коли (над 1,5 тона) в Атика, тези с направление Пелопонес, са отбивани през Термопили-Ливадия. Движението към столицата се реализира по обходни направления. Магистралата Атики Одос остава отворена без пътни такси, с цел да бъдат избегнати скупчвания.

Поради динамично изменящите се условия, съветваме българските жители да наблюдават за настоящите ограничавания на трафика на уеб страницата на.

Операторът на гръцката електроразпределителна мрежа разгласи през днешния ден, че заради високото ползване на ток в област Атика, се постанова краткотраен режим на тока, който ще бъде прилаган поетапно във всички региони на столицата Атина и региона. Обръща се особено внимание на жителите, че по време на пиковите часове сред 13:00 ч. и 15:00 ч., както и сред 18:00 ч. и 22:00 ч., следва да се заобикаля използването на електрически уреди като печки, перални, бойлери и други, а климатичните съоръжения би трябвало да бъдат настроени на 26 градуса по Целзий.

Междувременно ситуацията на остров Евбея продължава да бъде отвън надзор. Евакуирани са селищата Кокиномилия, Крионеритис, Милиес и Василика. Продължава интервенцията по гасене на пожарите и в регионите на Олимпия и Кариуполи, Пелопонес.

Властите предизвестяват, че през идващите дни има изключително висока заплаха от пожари. До 9 август 2021 година се не разрешава достъпът до гори и гористи местности, национални паркове и предпазени зони. За същият интервал се не разрешават всевъзможни действия, които могат да провокират пожар (употреба на оксижен и горене на запалими вещества). За неспазване на възбраните са планувани санкции и санкции в изключително огромни размери. Придвижването на открито по несъществени аргументи следва да бъде избягвано.

В случай не нужда българските жители могат да се свържат с посолството ни в Атина на следните телефонни номера: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон за незабавни случаи: +30 693 70 96 220

Подробна информация за обстановката с пожарите в Гърция се разгласява и на уеб страницата на посолството ни в Атина и генералното ни консулство в.

Също по този начин Гръцките управляващи не разрешиха през днешния ден полетите на самолети на гражданската авиация и на безпилотни летателни апарати над засегнатите от пожари региони, с цел да не пречат на гасенето на пламъците. Това заяви през днешния ден гръцкото Управление за гражданска авиация, представено от ТАСС.

Управлението за гражданска авиация оповестява, че поради изключителната обстановка, зародила поради продължаващите пожари, бяха издадени уведомления за затваряне на зони за цялата гражданска авиация в засегнатите региони, с цел да бъде осъществено гладко гасене на пожарите и наблюдаване, се споделя в изказването.

Управлението обърна внимание на всички уредници на полети, в това число на полетите с безпилотни самолети.

В противоположен случай поради изключителната обстановка ще бъдат наложени наказания, планувани от съответните положения на Авиационния кодекс, е посочено в изказването.

В гасенето на горските пожари в Гърция вземат участие десетки самолети и хеликоптери. Част от вертолетите координират напъните на огнеборците. Над зоните, в които бушуват пожари, има доста пушек, което затруднява напъните по гасене на пламъците по въздух.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР