Във връзка с постъпили медийни запитвания относно група от около

...
Във връзка с постъпили медийни запитвания относно група от около
Коментари Харесай

Десетки българи блокирани на френско летище

Във връзка с постъпили медийни запитвания по отношение на група от към 70 български жители, сезонни служащи в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция, ви уведомяваме, че посолството ни в Париж е в непрестанен контакт с тях.

Групата е пристигнала на летище „ Шарл де Гол “ в Париж на 5 май, като служащите са били наети у нас посредством посредническа компания. Българските жители имат подписани контракти и адрес, на който ще бъдат настанени, само че не дават отговор на изискването непрекъснато да живеят във Франция, с цел да бъдат позволени. Според признатите ограничаващи ограничения в страната локалните управляващи позволяват влизане на жители на Европейския съюз, които имат във Франция непрекъснато местопребиваване, което изключва сезонните служащи.

Заедно със същата група не са позволени да влязат в страната и други шестима български жители, чийто шеф се е свързал с посолството ни. Според него тези български жители имат непрекъснати адреси във Франция и обитават там от към 5-6 години. Мисията ни в Париж чака да получи документите на тези наши сънародници от фирмата-работодател, които потвърждават непрекъснатото им местопребиваване, с цел да откри контакт с локалните управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР