Във Видин заседава областният координационен център по механизма за съвместна

...
Във Видин заседава областният координационен център по механизма за съвместна
Коментари Харесай

Във Видин обсъждат мерките за връщане на децата в училище

Във Видин заседава регионалният координационен център по механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. На воденото от регионалния шеф Албена Георгиева съвещание участваха и началникът на РУО Веселка Асенова, представители на общини от Видинска област, специалисти от РДСП, РЗИ и ОДМВР.

Областният шеф Албена Георгиева  открои положителните взаимни старания на институциите на територията на област Видин, дали резултат при справяне с връщането в просветителната система на необхванати или отпаднали деца и възпитаници през миналата образователна година.
          
На съвещанието представителите на общините от региона осведомиха присъстващите за броя на децата и учениците, разпознати като необхванати, отпаднали или застрашени от отпадане от просветителната система през образователната 2018-2019г. Докладван бе и броят на предоставените стипендии за подкрепяне на достъпа до обучение и попречване на отпадането.

Обсъдени бяха подхванатите ограничения и наложени санкции и наказания за неспазване на отговорностите на родителите, настойниците/попечителите или лицата, които поставят грижи за децата по реда на Закона за протекция на детето, Закона за фамилните помощи и други

На съвещанието бе показана информация за броя на децата и учениците, разпознати като необхванати, отпаднали или застрашени от отпадане от просветителната система през образователната 2019-2020 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР