Във Венеция започна най-стария кинофестивал в света. За 74-ти пореден

...
Във Венеция започна най-стария кинофестивал в света. За 74-ти пореден
Коментари Харесай

Започва 74-ият Международен кинофестивал във Венеция

Във Венеция стартира най-стария кинофестивал в света. За 74-ти следващ път града събира създателите с феновете на седмото изкуство. За огромната премия " Златен лъв " се състезават 21 кино лентата. Председател на журито тази година е американската актриса Анет Бенинг, предава Българска национална телевизия.

Блясък и политика - по този начин заключи Венеция 2017 аритстичният шеф на фествиала. Всички филми на Мострата ще имат международна премиера в италианския град.

Тазгодишната селекция ще бъде оценена от жури, управлявано от американската актриса Анет Бенинг.

Социална ирония на фона на научна фантастика с присъединяване на Мат Деймън откри фестивала. Пристигането му провокира бурни страсти у меломаните и той дълго раздава подписи. За влиятелния " Златен лъв " ще борят още филми на Джордж Клуни, Гийермо дел Торо и Пол Шрейдър. Публиката във Венеция първа ще види новите изяви на актьорите Джулиан Мур, Хавиер Бардем, Джуди Денч и Мишел Пфайфър. Робърт Редфорд и Джейн Фонда ще бъдат почетени за изцяло творчество.

Освен от Америка, Италия и Франция, режисьори от Ливан, Израел, Япония и Китай ще мерят сили в формалната конкуренция. Победителят ще е явен на 9 септември. Фестивалът във Венеция открива сезона на кинонаградите и се счита за генерална подготовка за американските Оскари. Събитието се организира при засилени ограничения за сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР