Кристален приз и грамота за най-добър доклад и почетна грамота

...
Кристален приз и грамота за най-добър доклад и почетна грамота
Коментари Харесай

Екип от МУ - Пловдив бе отличен за разработка в областта на виртуалната микроскопия

Кристален приз и грамота за най-хубав отчет и почетна грамота завоюва екип от Катедрата по анатомия, хистология и ембриология в състав: доцент доктор Стоян Новаков, дм, проф. доктор Пепа Атанасова, дм, проф. доктор Ивета Коева, дм, доцент доктор Надя Пенкова, дм, доцент доктор Ферихан Попова, дм и доктор Здравка Харизанова, дм, оповестиха от висшето учебно заведение.

Учените от МУ-Пловдив взеха присъединяване в Национална научно-практическа конференция „ Дигитална промяна на образованието – проблеми и решения “ в Русенския университет „ Ангел Кънчев “. На форума бяха показани 143 отчета на преподаватели от 43 университета от страната и чужбина.

Докладът на тематика „ Дигитални фотоси на хистологични микроскопски препарати внедрени във виртуална платформа за потребностите на здравното обучение “ бе изнесен от доцент доктор Ферихан Попова, дм и доктор Здравка Харизанова, дм. Те показаха способ за цифрово трансформиране на микроскопски препарати посредством сканирането им и внедряването на виртуалната микроскопия (VM) в образованието на студентите по цитология, хистология и ембриология, създаден по интернационален план по стратегия „ Еразъм+ “.

Виртуалната микроскопия съставлява съвременен инструмент с нараснало качество и преимущества в образованието по хистология, която дава опция за увеличение на изображението, визуализиране на елементи от изучаваната тъкан, както и за образование и инспекция на добитите познания посредством тестови въпроси. Проектът е първият сходен в България и цели да способства за внедряването на виртуалната микроскопия и дигитализирането на образованието по цитология, хистология и ембриология.

Националната конференция се организира за продан на познания и опит сред университетите в страната в региона на цифровата промяна на образованието и по-конкретно – при потреблението на иновационни педагогичен осведомителни и информационни технологии за адаптиране на просветителната система към потребностите на цифровото потомство.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР