Във Великобритания външният министър Лиз Тръс стана следващ премиер на

...
Във Великобритания външният министър Лиз Тръс стана следващ премиер на
Коментари Харесай

Тръс: Водих кампанията си като консерватор и ще управлявам като консерватор

Във Англия външният министър Лиз Тръс стана идващ министър председател на страната след преброяването на гласовете на членовете на ръководещата Консервативна партия. Тя получи утвърждението на 57,4% от тях против 42,6% за противника ѝ – това беше някогашният финансов министър Риши Сунак, съобщи БНР.

До изненада не се стигна. Фаворитът Лиз Тръс завоюва, въпреки и не толкоз безапелационно, колкото предвещаваха анкетите. Развълнуваният външен министър съобщи, че за нея е чест да бъде водач на Консервативната партия – най-великата в света, по нейните думи. Тя благодари на подкрепилите я, на достойните ѝ противници и най-много финалиста Риши Сунак.

Специална признателност тя насочи към напускащия министър председател Борис Джонсън: " Борис, ти реализира Брекзит, ти съкруши Джеръми Корбин, извърши сполучливо всеобщото имунизиране и се опълчи на Владимир Путин. Възхищават ти се от Киев до Карлайл (английски град до границата с Шотландия) ", сподели Тръс.

Лиз Тръс става министър председател в извънредно мъчно време за Англия, само че ето какво съобщи тя във връзка на упованията към нея:

" Аз водих акцията за водачеството като реакционер и ще ръководя като реакционер. Приятели мои, ние би трябвало да покажем, че ще осъществим обещаното през идващите две години. Ще изляза със самоуверен проект за редуциране на налозите и напредък на стопанската система. Ще се заема с енергийната рецесия, като оказа помощ с енергийните сметки на хората, само че и като се оправя със старите проблеми с енергийните доставки. Ще се заема с проблемите в националното опазване на здравето. "

За политическите наблюдаващи обаче най-важният въпрос е дали Лиз Тръс ще успее да сплоти мощно разединената партия на торите. Тези, които я познават добре споделят, че тя е доста прагматичен и проведен човек, с всички качества да бъде министър председател.

Критиците ѝ обаче не считат, че Тръс разполага с нужните качества и са разтревожени, обръщайки изключително внимание на многото завои в политическата ѝ кариера: от член на Либералдемократическата партия до десен член на Консервативната партия; от човек, дал своя вот " за " оставане в Европейски Съюз в референдума за Брекзит до изказване по-късно, че " Брекзит е най-хубавото нещо, случило се на страната ", както и позицията ѝ на млади години, че би трябвало да бъде съборена монархията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР