Във Великобритания на фона на рекордните жеги и сушата това

...
Във Великобритания на фона на рекордните жеги и сушата това
Коментари Харесай

Авокадо, смокини и дини растат в центъра на Лондон

Във Англия на фона на рекордните жеги и сушата това лято се следи развъждане на от ден на ден екзотични плодове, нетипични за тази географска широчина, като смокини и авокадо, заяви.

Кралското градинарско сдружение (TheRoyalHorticulturalSociety) отбелязва, че това е част от наклонността да се отглеждат повече средиземноморски и субтропични растения. Някои сортове, считани до момента за стайни, към този момент порастват сполучливо на открито, до момента в който обичайните английски култивиран сортове се сблъскват с от ден на ден проблеми.

Недостъгът на вода в бъдеще обаче може да се окаже съдбовно въобще за растителния свят.

От Кралското градинарско сдружение предвиждат, че по-влажните зими и по-топлите и по-сухи лета с по-голяма поменливост на преваляванията ще обезпечават условия, удобни за някои по-екзотични растения.

 Би Би Си дава редица образци. Крис Бауър, който другояче е чистач на прозорци, има занимание да отглежда ексзотични субтропични култури. Тази година в градината си в Източна Англия той има годишна продукция от дини и смокини, само че също сполучливо е отгледал китайски фурми и източноазиатския цитрусов плод юзу. В Лондон пък на доста места хора си отглеждат авокадо в градините.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР