Разпространението на туморни клетки в мозъка е трудно да се

...
Разпространението на туморни клетки в мозъка е трудно да се
Коментари Харесай

Наночастици унищожават раковите клетки в мозъка

Разпространението на туморни кафези в мозъка е мъчно да се в профил посредством интервенция и тези нападателни ракови болести са неподатливи на лекуване посредством систематични лекарства заради нецелевите резултати и неспособността на множеството препарати да лекуват както тумора в периферната област, по този начин и в мозъка. Учени от университета в Маями са създали наночастици, които могат да обхванат през кръвно-мозъчната преграда и да унищожат метастатични ракови тумори в мозъка. Резултатите от проучването са оповестени в списание Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Мозъчните метастази най-често пораждат от първоначални тумори като рак на гърдата, белия дроб и дебелото черво и постоянно са свързани с неприятна прогноза. Когато ракът нападна мозъка, лекуването става проблематично. Една от аргументите за това е кръвно-мозъчната преграда, съвсем непропусклива мембрана, която разделя средата на централната нервна система от имунната система на останалата част от тялото.
Новият способ употребява биоразградими полимерни наночастици, съдържащи два лечебни препарата, ориентирани към митохондриите в раковите кафези. Единият от тях, наименуван Platin-M, е модифицирана версия на класическото лекарство за химиотерапия цисплатин, което поврежда ДНК в бързо растящи кафези. Второто лекарство, Mito-DCA, е ориентирано особено към митохондриалната протеин киназа и инхибира гликолизата.
Предклиничните изследвания демонстрират, че наночастиците свиват както туморите на гърдата, по този начин и унищожават раковите кафези на гърдата, които са били засадени в мозъка, с цел да образуват тумори там. Комбинацията от наночастици и лекарство е нетоксична и доста усилва преживяемостта.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР