Във Великобритания депутатите от северноирландската Демократична юнионистка партия планират да

...
Във Великобритания депутатите от северноирландската Демократична юнионистка партия планират да
Коментари Харесай

Северноирландските юнионисти заплашиха да не одобрят бюджета на Мей

Във Англия депутатите от северноирландската Демократична юнионистка партия възнамеряват да гласоподават против бюджета на държавното управление по-късно този месец, в случай че не са удовлетворени от проектите за излизане от Европейския съюз. В случай че правителстото загуби гласуването в Камарата на общините, може да последва избор на съмнение към кабинета. 

Тереза Мей разчита на поддръжката на 10-те депутати от партията, с цел да има нежно болшинство в Камарата на общините. Според подписаната договорка след общите избори предходната година, юнионистите получиха 1 милиард паунда финансиране за Северна Ирландия в подмяна на поддръжка на държавното управление при основни гласувания, каквото е и това за бюджета. 

Юнионистите обаче могат да изоставят тази договорка, в случай че Брекзит значи нови бариери сред Северна Ирландия и останалата част от Обединеното кралство. Ако северноирландските юнионисти гласоподават срещу бюджета държавното управление може да претърпи проваляне, а това да докара даже до гласоподаване на избор на съмнение. Говорител на Тереза Мей обаче изключи опцията министър председателят да подаде оставка, в случай че бюджетът не бъде утвърден в Народното събрание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР