Във Велико Търново Световният ден на архитектурата ще бъде посветен

...
Във Велико Търново Световният ден на архитектурата ще бъде посветен
Коментари Харесай

Посвещават на Колю Фичето Световния ден на архитектурата

Във Велико Търново Световният ден на архитектурата ще бъде отдаден на 220-годишнината от рождението на занаятчия Колю Фичето, оповестява Българска телеграфна агенция. На 5 октомври от 18.00 часа в Ритуалната зала на община Велико Търново ще бъде показан последният брой на списание " Архитектура ", в който главен акцент е архитектурата на остарялата българска столица, заяви проектант Милен Маринов, районен контрольор към

Инспектората за запазване на културното завещание в Министерство на културата в града. За финален път вниманието на Съюза на архитектите е било ориентирано към Велико Търново през 1985 година, когато се посвещава брой на профилираното издание, в който се споделя за плановете за развиване на остарялата столица, напомни той.

По думите му в границите на представянето ще се състои и полемика за вероятностите в опазването на културно-историческото завещание, в която ще вземат участие, с изключение на хора от гилдията на архитектите, и представители на локалната власт.

На 6 октомври в откритото пространство пред Факултета по изобразителни изкуства във Велико Търново ще бъдат експонирани творбите от любителския фотоконкурс " Архитектурното завещание на занаятчия Колю Фичето в община Велико Търново ", проведен от Регионалния исторически музей. В състезанието са взели участие 35 фотографи в две възрастови групи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР