Във Франция днес беше разпусната крайнодясната групировка Женерасион идантитер (ЖИ)

...
Във Франция днес беше разпусната крайнодясната групировка Женерасион идантитер (ЖИ)
Коментари Харесай

Разпуснаха крайнодясна групировка във Франция

Във Франция през днешния ден беше разпусната крайнодясната формация " Женерасион идантитер " (ЖИ) (Поколение на идентичността), заяви министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, представен от Франс прес.

Тази формация " подбужда към ненавист и принуждение ", аргументира той решението, което разгласи в обява в Туитър.

" Това съдружие и някои от деятелите му би трябвало да се възприемат като държащи тирада на омразата, подбуждаща дискриминация или принуждение към хора поради техния генезис, раса и изповедание ", а заради " своята форма и организация от боен вид може да се преглежда като частна милиция ", написа още Дарманен, представен от novini.bg.

Процедурата беше стартирана в средата на предишния месец от вътрешния министър с изпращането на ревю с причини до ЖИ, която имаше период да отговори до 24 февруари.

В заповедта за разформироване се загатват и " връзките с крайнодесни групировки, от които ЖИ получава логистична поддръжка и които пазят идеология, призоваваща към дискриминация, принуждение или ненавист в името на расови или супремасистки теории ".

Отбелязва се, че групировката е получавала дарения от Брентън Тарант - австралийският бял супремасист, който през март 2019 година умъртви 51 души при терористични офанзиви против две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР