Във Финландия активността на инвеститорите в недвижими имоти отчита спад.

...
Във Финландия активността на инвеститорите в недвижими имоти отчита спад.
Коментари Харесай

Инвеститорите се оттеглят от този пазар

Във Финландия интензивността на вложителите в недвижими парцели регистрира спад. Броят на жилищните заеми, взети за влагане, е намалял с близо 25% през март и април тази година по отношение на същия интервал на предходната. Финландската асоциация на наемодателите декларира, че ползата на бизнесмените към закупуване на парцели регистрира спад от предходната есен и повече наемодатели също обмислят стесняване на портфолиото си.

„ Преди наемателите взимаха първия апартамент, на който правят оглед. Сега могат да прегледат няколко и да изберат най-подходящия. Наемодателите би трябвало да работят повече, с цел да отдават жилището си чартърен “, споделя Йоонас Орава, вложител с портфолио от голям брой парцели.

Различни трендове на жилищния пазар могат да бъдат рискови, изключително за обременените с опасности вложители. Лихвените проценти и разноските за благосъстоятелност се повишават, до момента в който наемодателите би трябвало да се конкурират за наематели. Така се появява риска приходът от наем към този момент да не покрива обслужването на дълга и разноските за благосъстоятелност.

„ Ако вложителят в недвижими парцели употребява доста принадлежности и не е квалифициран за по-високи лихвени проценти и разноски, могат да зародят проблеми, защото лихвените проценти и разноските се покачват по едно и също време “, сподели Маркус Аалтонен, икономист в Bank of Finland.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР