Във Фън Шуй се практикуват няколко различни подхода по отношение

...
Във Фън Шуй се практикуват няколко различни подхода по отношение
Коментари Харесай

Тълкуване на числата според Фън Шуй

Във Фън Шуй се практикуват няколко разнообразни метода по повод тълкуването на числата. Стойността на числата в термините на класическата източна нумерология се разграничава от интерпретацията, употребена в всекидневието, където смисъла на числата се дефинира от това по какъв начин звучат, написа iwoman.bg.

1 се произнася като " чест, облага ". Единицата е доста сполучлива и почитана фигура, значи източник на всички неща. Символизира основаване, единение, чиста известност и почтено име. 1 усъвършенства и добавя потребното значение на други цифри. Смята се, че 1 е мъжът, а 2 е дамата. 1 е притежател на светлата страна, а 2 – на тъмната. Според Фън Шуй числата се разделят на Ян – нечетните цифри, и Ин – това са четните цифри.

2 се произнася като " леко ", " елементарно ". Счита се, че обезпечава хармонията на силите на Ин и Ян, която е нужна за основаването на живот. 2 е симетричност. Казват, че 2 носи специфичен триумф, в случай че е пред различен благополучен номер. 2 може да се пояснява като предпочитание за запазване на нещата такива, каквито са.

3 се произнася като " напредък ". Свързано е с живота и бързото развиване. Съответно, тази цифра ще бъде изключително удобна в композиция с други. Три е първото съвършенство, обединяване на 1 и 2. Три е знак на небето, земята и индивида. Три е знак на развиването, живота и гибелта. Три е желанието за постигане на безкрайността.

4 се произнася като " гибел ". Четири е раждането на пространството в устрема му да се оформи. Квадратът е знак на физическия свят. Четири е знак на образованието и усърдния труд. Самите китайци избират да заобикалят това число.

5 се произнася като " нищо ". Означава " не ", " нищо ". По-добре е да се заобикалят комбинации с 5, защото цифрата отхвърля удобната стойност на другите числа. Пет е знак на развиването на пространството. Това е знак на петте дейности: поява, развиване, стабилизация, угасване и гибел. 5 е комплектност. Пет е цифрата на мира.

6 се произнася като " благосъстояние ". 6 във Фън Шуй се смята за доста удобно, защото дава обещание веществен разцвет. Това е знак на желанието да се развие наученото.

7 се произнася като " несъмнено ". Наличието на число 7 в случайна композиция от цифри се пояснява като " сигурност ". 7 е съвършенство, развиване във всички направления и смяна. Това е шест, само че с владичество на Ян. След като разсъдъкът е оценил теоретично обстановката, идва време за деяние.

8 се произнася като " преуспяване ". На кантонски език се произнася като " украшение ". Смята се за една от най-успешните и щастливи числа. 8 символизира развиването и растежа на материалното благосъстояние. Комбинацията от " 8-8 " значи огромно благосъстояние. Осем носи наслада и шанс.

9 се произнася като " дългоденствие ". Цифрата 9 значи пълнотата на небето и земята. Ето за какво, някои специалисти на Фън Шуй го считат даже за по-благоприятно от обичаното 8 на китайците. 9 се свързва със здравето и дълголетието. Девет е знак на духовното развиване.

0 Някои специалисти я считат нулата за неподходяща – носеща празнина. Други споделят, че нулата поддържа салдото и стабилността. Според трети експерти по Фън Шуй нулата е най-съвършеното число, защото символизира великата пустота, нищо не приема и не прибавя, а при опит да бъде умножена гълтам всичко.

Тълкуването на всяко число с повече числа става със съчетаване на смислите на обособените числа. Например, 28 е симетричност и шанс, това значи, че шансът ще ви спохожда постоянно. Има и неподходящи съчетания, като едно от тях е 58, чието значение е " няма пари ". Интересното е, че четворката в редица обстановки се интерпретира не като нещастно число, а в противен случай – носещо шанс, в частност в любовта, секса и образованието.

Щастливите цифри и техните комбинации във Фън Шуй:

Най-благоприятни са числата 8 и 9. Появата на числата 1, 6, 7 също е доста сполучлива, а цифрата 2, в случай че предхожда едно от удобните цифри, също дава обещание шанс.
1-8 – " извоювани пари ".
1-6-8 – удобна композиция от цифри във всяка композиция.
6-8 е печеливша връзка, която значи " непрекъснато възходящо благосъстояние ", " многo пари ".
2-8 – пари, които идват елементарно.
2-8-8 – приемане на пари бързо и елементарно.
7-8 – обезпечено благосъстояние.
4-8 – значи благосъстояние, само че извоювано с твърдоглав труд.
4-4 се смята за удобно, защото в сумата от две числа 4 образуват доста късметлийско число 8.
7-8-9 – сполучлива композиция във всевъзможни вариации.
10 – съвършенство.

Неблагоприятни комбинации, които е добре да се заобикалят:
2-4 - " лека гибел ", " лесна гибел ", вреди.
5-8 – липса на пари.
2-7, 9-5 – опция за пожар.
6-4 – финансов колапс; финансови загуби.
5-6 – няма да се чака приход " няма да има облага ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР