Вътрешната опозиция на сегашното ръководство на БСП скочи на днешния

...
Вътрешната опозиция на сегашното ръководство на БСП скочи на днешния
Коментари Харесай

Опозицията в БСП скочи на Нинова, Станишев пак с...

Вътрешната съпротива на настоящето управление на Българска социалистическа партия скочи на днешния пленум против Корнелия Нинова и нейното предложение за изключително привикване на съвещание на 49 конгрес. Въпреки това не съумяха да го отсрочат, тъй като при гласуването да има, или да няма конгрес, пленумът се раздели на две, само че въпреки всичко надвиха тези, които поддържаха Нинова. 50 социалисти се оповестиха срещу конгрес след две седмици, двама се въздържаха, а 54 застнаха зад предлагането на управлението, заяви Канал 3.

Срещу незабавното привикване на съвещание на 49 конгрес скочиха Чавдар Георгиев, Георги Божинов и Димитър Дъбов. Хората от обкръжението на Михаил Миков пък упрекнаха соцръководството, че ще прави конгрес за различен бюджет.

Тоя форсмажор за две седмици да се прави конгрес е нещо, което от дълго време не е експериментирано от нашата партия, нападна и Димитър Дъбов. Да занимаваме конгреса с българското председателство, с бюджета на републиката - това са безумни неща, удиви се някогашният зам.-шеф на Българска социалистическа партия от времето на Станишев.

По предложение на Божинов пленумът насрочи ново съвещание на Националния съвет за резултата от частичния локален избор и организационното положение на структурите другата седмица.

На пленума управлението на Столетницата номинира някогашния си водач Сергей Станишев за трети мандат като началник на ПЕС.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР