Отново за проблем с матурата сигнализираха зрелостници от София до

...
Отново за проблем с матурата сигнализираха зрелостници от София до
Коментари Харесай

За нов проблем с матурата сигнализираха зрелостници до БНТ

Отново за проблем с матурата алармираха зрелостници от София до " По света и у нас ". Според тях, на изпита по немски език звукът е бил неприятен и по този начин са ощетени. За сходен проблем оповестиха и дванайсетокласници от Бургас, само че на матурата по британски език.

В задачата за " слушане с схващане " на матурата по немски език, зрелостниците е трябвало да изслушат аудиозапис от касетофон.

Мия Лазарова, абитуриент: " Вероятно от силата на звука идваше всичко това, защото някои думи бяха в действителност неразбираеми и се постановяваше на множеството от нас да се напрегнем, с цел да разберем какво желае да каже индивидът в аудиото. "

Димитър Митев, абитуриент: " Ние не успяхме да покажем нашите познания и умения, които са удостоверени от институции по целия свят с интернационално самопризнание. За владеенето на немски език като цяло. На равнище С1 или С2. "

Мия Лазарова, абитуриент: " Тези оценки ще ни трябват за кандидатстването в чужбина. И в чужбина не можем да излезем с аргумента, че слушането не е било на равнище в съответното учебно заведение. "

Зрелостниците желаят обезщетения поради техническия проблем.

Димитър Митев, абитуриент: " Най-вероятно ще се обърнем към Комисията по обучение на Европейски Съюз и ще се опитаме да търсим подпомагане и от немското посолство. "

От Министерството на образованието дадоха отговор, че е направена инспекция в учебното заведение, където се е провел изпита, и не е открито противоречие. Непосредствено преди матурата записите са прослушани от комисия от оценители, които са удостоверили качеството им. Допълниха, че за всяко настрана учебно заведение, за което има сигнал, ще се направи спомагателна инспекция за устройството, на което е бил пуснат записа.

Подобен проблем имаше и в Бургас, само че на матурата по британски език. Преди дни служебният министър на образованието съобщи, че би трябвало публичен спор дали зрелостните изпити да не станат електронни, с цел да не се позволяват такива проблеми.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР