Вашингтон ще бъде напълно блокиран за инаугурацията на новоизбрания президент

...
Вашингтон ще бъде напълно блокиран за инаугурацията на новоизбрания президент
Коментари Харесай

Блокират Вашингтон за инаугурацията на Байдън

Вашингтон ще бъде изцяло блокиран за инаугурацията на новоизбрания президент Джо Байдън. В същото време Delta Air Lines вкара нови ограничавания за пасажерите до столицата на Съединени американски щати в четвъртък, а демократите предизвестиха за вероятно политическо принуждение даже след полагането на клетва на 20 януари, предава Ройтерс.

Delta няма да разреши на пасажерите, летящи до летищата в региона на Вашингтон, да придвижват огнестрелните оръжия на полетите ѝ преди инаугурацията, съобщи основният изпълнителен шеф Ед Бастиан в четвъртък.

Действията са подхванати след щурма на Капитолия в Съединени американски щати предходната седмица от поддръжници на президента Доналд Тръмп и разстройства в полетите и на летищата. Длъжностни лица предизвестиха за проекти за въоръжени митинги във Вашингтон и всички 50 щата, разясни " Фокус ".

Хотели, самолетни компании и други компании ускориха ограниченията за сигурност, като управляващите възнамеряват да разположат в града най-малко 20 000 бойци от Националната армия.

„ Всички сме в нараснала подготвеност поради събитията през последните няколко седмици във Вашингтон “, сподели Бастиан пред CNBC. Той сподели пред Ройтерс, че неговата самолетна компания е присъединила пасажери в лист за възбрана за полети поради присъединяване им в разрушителни произшествия, които да вземем за пример са ориентирани към републиканския американски сенатор Мит Ромни.

Във Вашингтон периметърът на високите ограждения към Капитолия беше уголемен, с цел да обхване Върховния съд на Съединени американски щати и Библиотеката на Конгреса. Близките пътища бяха затворени и някои компании в региона оповестиха, че ще спрат краткотрайно активността си.

Американският конгресмен Абигейл Спанбергер, някогашен чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ с опит в тероризма, предизвести за допустимо политическо принуждение след инаугурацията.

„ Със сигурност се приготвяме за тези евентуални резултати през този уикенд и на инаугурацията, само че това не свършва дотук “, предизвести тя пред CNN.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР