Вашингтон. САЩ и Израел се договарят относно подробностите за посещението

...
Вашингтон. САЩ и Израел се договарят относно подробностите за посещението
Коментари Харесай

Axios: САЩ и Израел се подготвят за първото посещение на Бенет във Вашингтон

Вашингтон. Съединени американски щати и Израел се договарят по отношение на детайлностите за визитата на израелския министър председател Нафтали Бенет, който се чака да дойде Вашингтон през юли, оповестява новинарският портал Axios , базирайки се на източници.

Според медията се водят договаряния за вероятното посещаване на Бенет сред неговия консултант по външната политика Меир Шимрит и координатора на американския съвет за национална сигурност за Близкия изток Брет Макгърк. Според източниците на портала визитата може да се реализира след 18 юли - незабавно откакто Конгресът на Съединени американски щати възобнови работата си.

От кабинета на министър-председателя на Израел потвърдиха, че сега се водят договаряния за вероятно посещаване на Бенет в Белия дом, чиято дата ще бъде избрана в близко бъдеще.

На 27 юни държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен организира диалози с израелския външен министър Яир Лапид, в границите на които страните разискаха нуждата от възстановяване на връзките с палестинците. Разговорите сред двамата в Рим означиха първата среща на високо ниво сред представители на Съединени американски щати и Израел след сформирането на новия кабинет на еврейската страна.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР