Вашингтон. Демократите от Сената на САЩ се съгласиха да включат

...
Вашингтон. Демократите от Сената на САЩ се съгласиха да включат
Коментари Харесай

The Hill: Сенатът на САЩ одобри разглеждането на поправка със санкции срещу „Северен поток 2“

Вашингтон. Демократите от Сената на Съединени американски щати се съгласиха да включат в обсъждания пакет от промени в проектобюджета за защита на страната за настоящата фискална година (която стартира на 1 октомври) самодейност за въвеждане на наказания против компании за присъединяване в узаконяването на газопровода „ Северен поток 2 “. Това оповестява американският вестник The Hill , базирайки се на свои източници.

В понеделник републиканците блокираха по-нататъшното приемане на проектобюджета за защита в горната камара, частично поради отхвърли на демократите да разискват изменение на глобите против газопровода.

По данни на изданието в Сената се работи за реализиране на съглашение за приемането на проектобюджета за защита в сряда. Ръководството на фракциите на двете партии в Сената към момента преценя дали някой от законодателите ще се опълчи на предлагането и ще реши да го блокира. Пакетът с 21 промени в проектобюджета ще бъде гласуван на 1 декември. Той включваше редица оферти на републиканците, в това число ограничавания против фирмите за присъединяване в узаконяването на газопровода. Според The Hill Държавният департамент се е опитал да убеди демократите в Сената да блокират поправката.

Както се чака, след утвърждението на 21 ремонти, Сенатът ще гласоподава окончателното приемане на проектобюджета за защита за към 770 милиарда $. Както отбелязва вестникът, съглашението към момента не е дефинитивно утвърдено. „ Току-що получихме ново предложение от демократите. Изпратихме им предложение по-рано през днешния ден и по този начин се надявам да получим нещо, което ще разреши на процеса да продължи ", сподели заместник-лидерът на републиканското малцинство в Сената Джон Тюн (Южна Дакота). Отговаряйки на въпрос дали републиканците желаят да гласоподават поправката, обвързвана със „ Северен поток 2 “, той акцентира: „ Това е доста значимо “.

Строителството на „ Северен поток 2 “ беше изцяло приключено на 10 септември 2021 година Първоначално се планираше да бъде приключен до края на 2019 година, само че заради рестриктивните мерки на Съединени американски щати работата се забави.

В края на септември Камарата на представителите утвърди проектобюджета за защита за настоящата фискална година, като документът включва антируски законодателни начинания, в това число тези по отношение на „ Северен поток 2 “. Сенатът стартира да преглежда тази самодейност и има намерение да включи редица промени в нея. След утвърждението на документа от сенаторите, конгресмените ще би трябвало да го одобрят още веднъж, като се вземат поради направените промени, след което проектобюджетът ще бъде изпратен на президента за автограф.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР