Вашингтон. Американският генерал Марк Мили, началник на Съвместното командване на

...
Вашингтон. Американският генерал Марк Мили, началник на Съвместното командване на
Коментари Харесай

Американски генерал: Възможно е САЩ да се координират с талибаните за удари срещу „Ислямска държава“ в Афганистан

Вашингтон. Американският военачалник Марк Мили, шеф на Съвместното командване на началниците на щабовете, съобщи, че е " допустимо " Съединени американски щати да се координират с талибаните във връзка с антитерористичните удари в Афганистан против бойци на " Ислямска страна " или други групировки, цитира думите му английският вестник The Guardian .

Степента и естеството на връзките сред Съединени американски щати и талибаните, откакто войната завърши, е един от основните въпроси, които би трябвало да бъдат създадени. Американските военни командири се координираха всекидневно с талибански командири по отношение на интернационалното летище в Кабул през последните три седмици, с цел да улеснят евакуацията на повече от 124 000 души, само че това беше въпрос на улеснение и за двете страни.

Така той разяснява неотдавнашното съглашение за съдействие с талибаните на летището в Кабул: „ На война вършиме каквото би трябвало, с цел да намалите риска за задачата, а не това, което наложително желаете да извършите. “

Коментарите на Мили бяха направени в сряда на конференция в Пентагона с министъра на защитата Лойд Остин. Мили назова талибаните „ безмилостни “, добавяйки: „ Дали ще се трансформират, следва да забележим “.

Остин звучеше най-малко толкоз скептично, колкото Мили във връзка с опцията координацията през последните дни на летището в Кабул да допуска бъдещи връзки с талибаните. „ Не бих направил обосновано допускане за по-широко взаимоотношение “, сподели Остин.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР