Варненският окръжен съд даде ход на делото срещу непълнолетния Денис

...
Варненският окръжен съд даде ход на делото срещу непълнолетния Денис
Коментари Харесай

Съдят тийнейджър за жестоко убийство на бездомник

Варненският областен съд даде ход на делото против малолетния Денис Живков, упрекнат за убийството на бездомника Красимир Куртев в квартал „ Владислав Варненчик ”.

произвеждане беше стартирано изначало, откакто беше открито, че синовете на умрелия мъж са били погрешно конституирани като частни обвинители.

Съгласно особените правила на Наказателно-процесуален кодекс за разглеждане на каузи за закононарушения, осъществени от малолетни, в производството не може да вземат участие частни обвинители.

Делото се гледа при закрити порти поради възрастта на подсъдимия. По искане на отбраната, процесът ще протече по общия ред с разпит на всички очевидци и движимости лица.

Според обвиняването, убийството на Красимир е осъществено по изключително непосилен метод, с особена свирепост и по хулигански подбуди.

Тялото на бездомника беше намерено на 21 януари 2018 година Като причинители на закононарушението бяха арестувани 14-годишният тогава Денис Живков и с година по-малкия от него Камен, който обаче не може да носи правосъдна отговорност поради възрастта си.

Първата среща сред жертвата Красимир Куртев и двете момчета Денис и Камен е в ранните следобедни часове на 16 януари пред пункт за вторични първични материали във варненския квартал „ Владислав Варненчик ”. Между мъжа и децата, които са от ромски генезис, поражда спор, приключил единствено с замяна на обидни реплики.

На идващия ден младежите още веднъж се виждат с бездомника. Този път го засичат край контейнери за боклук до детска градина „ Маргаритка ”. Решават да му отмъстят и стартират да го бият на улицата, като Денис нанася множеството от ударите.

На 20 януари двете момчета се разхождат със своите другари Атанас и Васил, които също са от ромската махала в квартала. Около 20:30 ч. четиримата минават около бараките до бл. 20 и се сещат, че в една от тях живее бездомникът.

Денис и Камен нахлуват в постройката и заварват в нея жертвата си. Започват да нанасят юмруци и ритници по цялото тяло на Красимир, като ги редуват с унижения - уринират върху бездомника и наливат алкохол в устата му, до момента в който той стартира да се дави. На няколко пъти момчета се ускоряват и скачат върху тялото на лежащия в безпомощно положение скитник.

Всичко протичащо се е следено от другите момчета. Атанас даже снима с телефон побоя и униженията, откакто Денис го кара да включи камерата.

След известно време четирите момчета си потеглят, само че малко по-късно Денис и Камен вземат решение да се върнат в бараката. Този път изкарват бездомника на открито и макар минусовите температури го събличат гол.

Обвиненото за ликвидиране момче нападало и преди възрастни хора

Продължават да го бият в продължение на към час и половина. През цялото време Красимир ги моли да спрат, само че момчетата не се трогват. Изоставят го да лежи гол пред бараката в януарската нощ. На идващия ден трупът на бездомника е открит от инцидентен минувач.

За сходно тежко закононарушение се планува „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 година, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. Предвид непълнолетието, законът планува съкращаване на наказването и Дeнис Ж. може да получи „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години.

Следващите правосъдни съвещания са планувани за 6 и 7 март 2019 година /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР