Варненец изпрати до редакцията на Петел“ сигнал за подготовка на

...
Варненец изпрати до редакцията на Петел“ сигнал за подготовка на
Коментари Харесай

Сигнал до „Петел“: Община Варна пусна строеж върху единствения паркинг в Гръцката махала! Ще скрие уникален музей във Варна

Варненец изпрати до редакцията на „ Петел “ сигнал за подготовка на застрояването на паркинг в историческата част на града. Ако планът бъде изпълнен, той безусловно ще скрие неповторимия Музей по история на медицината.

„ През предишния месец на кабината на чиновниците на паркинга на бул. “Приморски “ № 51 пред Музея за история на медицината на ул. „ Парашкева Николау “ № 7 беше сложено съобщение касаещо застрояването на паркинга пред музея “, написа Иван Иванов, който живее в региона. Той изпраща и копия от известието, както и от проектите на бъдещата постройка.



Към сигнала си варненецът прибавя и копие от заповед на гл. проектант на Варна Виктор Бузев, с която се позволява правенето на нов обстоен организационен проект (ПУП) на парцела.



В нея обаче арх. Бузев категорично акцентира, че проектът би трябвало да бъде координиран с Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) към Министерството на културата. Заедно с това той би трябвало да бъде признат и от Експертния съвет по устройство на територията към Община Варна.



Притесненията по отношение на появяването на нова постройка са няколко.

На първо място, несъмнено, е фактът, че тя скрива Музеят за история на медицината, който е неповторим като концепция и единствен за целия Балкански полуостров.



Той се обитава се в постройка, която е първата дарителска болница по нашите земи, издигната през 1869 година със средства от наследството на варненския търговец Параскева Николау. Обявена е за монумент на културата от национално значение.

Може би на този декор е второстепенно следствие това, че един от дребното паркинги в Гръцката махала на Варна ще изчезне. С въвеждането на Синята зона в центъра на Варна и без друго намирането на място за паркиране там не е доста елементарно. Отделно от това, има подозрения дали разрешаването на спомагателното застрояване в тази част на града би било рационално решение от страна на локалната власт.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  1  0 Ко? Не! (преди 2 минути) Рейтинг: 190 | Одобрение: 135 Петленце, най-малко заглавието си напиши без правописни грешки   ;) Напиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР