Varna24.bg Добри новини съобщиха за Varna24.bg близки до семейството на

...
Varna24.bg Добри новини съобщиха за Varna24.bg близки до семейството на
Коментари Харесай

Добрата новина: Ванко излезе от будната кома, отговаря на въпроси и се учи да брои!

 Varna24.bg Добри вести оповестиха за Varna24.bg близки до фамилията на 14-годишният Иван Тодоров от Варна, който бе превозен в немска клиника, където лекарите се борят за възобновяване му. 

Ето какво споделиха за медията ни от екипа, който безрезервно работи месеци наред за събирането на средствата, нужни за лекуването и възобновяване на младия войник: 

" Към момента Иван е 38 кг. Преди дни бе направена интервенция на бъбреците и пикочния мехур в Клиника по детска хирургия в Траунщайн, покрай Мюнхен, която за наслада на всички мина сполучливо...

Предстоят интервенции на таз, ръце и крайник, също по този начин слагането на шини, които също ще бъдат осъществени в клиника в Мюнхен....

Новия тримесечен престой /от 26.02.2020год. до 19.05.2020год./, на стойност 60 518 евро в Шьон Клиник, Фогтаройт - Германия бе стихотворец от НЗОК, Фонд за лекуване на деца в чужбина.

Благодарение на всички добродетели на Ванко всички разноски по спомагателните интервенции се заплащат от дарителската сметка и парите, събрани по платформата " ХелпКарма ".

Периодично в групата във фейсбук " Заедно за Ванко Благотворителен базар " се качва информация от бащата - Добромир Тодоров. През януари Ванко бе подложен на лекуване с медикамент (амантадин), който се ползва в положение на будна кома.Това лекуване е с дълготрайност 4 седмици и ще бъде повторено по преценка на лекуващия доктор. Благодарение на това лекуване и работата с логопед Ванко не е в положение на будна кома .

Той реагира на всички команди, които го карат да извършва, доколкото може. На този стадий той дава отговор на въпроси с къси отговори, пробва се да брой, да счита, също по този начин може да каже по кое време и какво го боли ".

Varna24.bg напомня, че детето оцеля при злокобната злополука край Долище, в която починаха неговите майка и баба, само че остана дълго в будна кома в клиниката по неврохирургия към МБАЛ  " Св. Анна ", където бяха полагани големи грижи за него месеци наред от всеотдайни и съвършени експерти. 

Благодарение на тях, с помощта на самодейността на състезателен клуб " Боил ", където Ванко е упражнявал, всеотдайността и ентусиазъм на Наталия Димитрова-Лазарова, поддръжката на  директорката, екипа и майки на деца от ДГ 38 " Маргаритка " във " Владиславово ", с помощта на всички дарения от хората с огромни сърца от Варна и страната, Ванко се възвръща и има действителен късмет да се завърне след всички процедури вкъщи за наслада на своето семейство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР