Варна. За да се върне демокрацията- КОД и Национално обединение

...
Варна. За да се върне демокрацията- КОД и Национално обединение
Коментари Харесай

Наталия Шулика: КОД и Национално обединение на десницата си поставят голямата задача да сложат край на този порочен модел на управление

Варна. За да се върне демокрацията- КОД и Национално обединяване на десницата си слагат огромната задача да сложат завършек на този циничен модел на ръководство. Това съобщи в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Наталия Шуликва, претендент за депутат от листата на НОД в 3-и МИР – Варна. Тя добави, че КОД си е сложила още с учредяването да върне дясното на политическата сцена.

„ На тези избори КОД направи и сполучливата крачка в обединяването на политически обединения от десния набор, като нас- КОД, Български земеделски народен съюз, БДФ и СЕК. И на предните избори, и на тези посоката на КОД не се е трансформирала. Ако върнете лентата обратно, доктор Москов не един път е казвал, че КОД е политическа платформа, която търси обединяване в лицето на персони, обединения, придвижвания, които не одобряват улевялата десница и желаят да върнат в Парламента изконното дясно мислене “, добави Наталия Шулика.

Тя акцентира, че Национално обединяване на десницата е план с дълготрайни цели.

„ Той би трябвало да върне същинските десни решения в политическия спор на България, би трябвало да даде отпор на завръщащата се просъветска левица, която през президента Радев и служебното пправтелство сега се пробва да се прокрадва през задната врата на Парламента.

Живеем в правова и демократична страна, само че единствено на хартия. Лъжата в дейностите и приказките на комунистическото ръководство наред с големите взаимни отстъпки, които се вършат във всички значими посоки на държавността, докара до престъпни, безотговорни и разбойнически практики. Не може да има правораздаване и правдивост с взаимни отстъпки. Те неизбежно водят до корупция и разпад на Държавата, като институция.

Кое обаче е дясното? Със сигурност не са всички тези партии, с помощта на които следим засилен десен популизъм или по- простичко казано: декларирани десни партии, които в желанието си да се харесат на колкото може по- необятен кръг от гласоподаватели, вършат съществени корекции в идеологиите си. Да не приказваме, че в част от по този начин наречените „ десни партии “ и идеологиите им са с безусловно леви съждения. Прилагането на ясно дясно ще провокира " националното неодобрение " на болшинството, които са привикнали с концепцията, че страната е източник на живот и богатства, което обуславя „ десния популизъм “. Защита на обичайното семейство и християнски полезности, както и правата на родителите да отглеждат, и образоват децата си според своите убеждения “, сподели още Шулика.

Тя добави, че е нужна обществена правдивост в отбрана на правата на слабите, беззащитните и неродените, а не поддръжка на избрани малцинствени групи за увеличение на електората.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР