Проучване, проведено в страните от Западните Балкани - Албания, Босна

...
Проучване, проведено в страните от Западните Балкани - Албания, Босна
Коментари Харесай

Ердоган е най-авторитетният лидер в страните от Западните Балкани

Проучване, извършено в страните от Западните Балкани - Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Сърбия и Косово сподели, че президентът Реджеп Тайип Ердоган е най-почитаният водач измежду жителите на района.

Регионалното изследване " Западни Балкани " е проведено от Международния републикански институт в Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Сърбия и Косово.

В рамките на изследването на жителите на тези страни бяха заложени въпроси като " Кой е най-важният проблем, с който се сблъсква вашата страна през днешния ден? ", " Кой проблем би трябвало да бъде най-приоритетен за държавното управление? " и " Кои от следните международни и районни водачи оценявате позитивно? ".

Мнозинството от жителите, взели участие в изследването, обявиха, че най-важният проблем, пред който е изправена страната им, и най-важният приоритет, с който би трябвало да се заеме държавното управление, е " икономическите условия и цената на живота ".

На Ердоган се възхищават в Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония

В Албания 71% от интервюираните жители са декларирали, че имат позитивно мнение за президента Ердоган, до момента в който президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е на второ място с 64%, а китайският президент Си Дзинпин е на трето място с 14%.

В Босна и Херцеговина 61% от далите отговор на същия въпрос имат позитивно мнение за работата на Ердоган, до момента в който съветският президент Владимир Путин, американският президент Байдън и китайският президент Си остават с по 37%.

В Черна гора Ердоган е преди всичко с 56%, Путин - на второ място с 50%, а Си - на трето място с 46%.

В Северна Македония Ердоган още веднъж е водачът, на който се възхищават най-вече хора - 66%, следван от Путин с 49%, Байдън с 37% и Си с 35%.

В Сърбия Путин е най-уважаваният водач с 80 %, Си е на второ място със 73 %, а президентът Ердоган е на трето място с 41 %.

В Косово Байдън е най-уважаваният водач с 85 %, а Ердоган е втори с 82 %.

В изследването участваха 1216 души от Албания, 1225 души от Босна и Херцеговина, 1220 души от Северна Македония, 1036 души от Черна гора, 1238 души от Сърбия и 1203 души от Косово./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР