Върховният съд на Великобритания постанови 68-годишна жена да остане омъжена

...
Върховният съд на Великобритания постанови 68-годишна жена да остане омъжена
Коментари Харесай

Върховният съд на Великобритания не позволи на жена да се разведе

Върховният съд на Англия постанови 68-годишна жена да остане омъжена за брачна половинка си, макар че тя не бе щастлива от брака си и пожела да се разведе, предава Франс прес.

Тини Оуенс е брачна половинка на 80-годишния Хю Оуенс. Тя от 40 години била напуснала фамилното огнище и преди две години подала молба за бракоразвод. Жената изясни пред висшите съдии, че бракът й бил унищожен и се оказал "без обич " поради отношението на брачна половинка й. Но той от своя страна не й дава бракоразвод, като отхвърля отправените му обвинявания. По неговите думи, в случай че бракът им бил "непоправимо разсипан ", това се дължало на Тини, която имала й друга връзка и скучаела със законния си брачен партньор.

Върховните съдии се произнесоха по случая Оуенс. Тини ще би трябвало да остане женена за господина. Председателката на съда съобщи, че "случаят е прекомерно объркващ ", само че работата на съдиите е да ползват закона подобен, какъвто е.

Според английското законодателство, в случай че двойката живее настрана в продължение на две години, бракоразвод се дава по взаимно единодушие. Но в случай че един от сътрудниците откаже, другата половинка би трябвало да изчака 5 години, с цел да разтрогне брака си. Тъй като Тини подала молба за бракоразвод преди 2 години, тя ще би трябвало да изчака още 3, с цел да бъде задвижена процедурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР