Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността

...
Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността
Коментари Харесай

Борел отговори на критиките за ядрената атака

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел разяснява през днешния ден с усмивка своите скорошни изявления по въпроси за нуклеарното оръжие и ролята на Европейски Съюз в света, които провокираха неразбиране и неспокойствие, заяви Франс прес.

При идването му в Люксембург за срещата на външните министри на страните членки на Европейски Съюз на Борел беше заложен въпрос по какъв начин се усеща, на което той отговори: " Много добре ".

Миналата седмица по време на срещата на НАТО в Брюксел посланик номер едно на Европейски Съюз разяснява сензитивната тематика за вероятен отговор на възможен съветски нуклеарен удар.

" Всяка нуклеарна офанзива против Украйна ще докара до отговор, не до нуклеарен отговор, само че до боен отговор, толкоз мощен, че съветската войска ще бъде унищожена ", сподели тогава някогашният испански външен министър.

На събитие през вчерашния ден в чест на Европейската дипломатическа академия в Колежа на Европа в Брюж, Жозеп Борел провокира нови полемики като съпостави Европейския съюз с " градина ", а останалия свят - с " джунгла ".

Канадският дипломат в Организация на обединените нации Боб Ре осъди в Туитър сравнението като го назова " ужасна прилика ".

Запитана за тези изявления, говорителката на Европейската комисия Дана Спинант увери, че председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен има цялостно доверие в Жозеп Борел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР