Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Борел: В антисемитизъм биват обвинявани всички, които не се харесват на Нетаняху

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел прикани през днешния ден за почитание към решенията на Международния углавен съд (МНС). Трябва да почитаме работата на МНС, дано той да реши по какъв начин да постъпи с обвиняванията, уточни Борел във връзка известието на основния прокурор на МНС Карим Хан предходната седмица, че е изискал издаване на заповеди за задържане за премиера на Израел Бенямин Нетаняху и за министъра на защитата Йоав Галант, както и за трима водачи на " Хамас ". Според Борел обвиняванията в антисемитизъм против Хан са изцяло неприемливи. По думите му, в антисемитизъм биват упреквани всички, които вършат нещо, което не се харесва на премиера Нетаняху. Това оповестява кор. на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

Въпросът по какъв начин да бъдат наложени решенията на интернационалните съдилища остава открит. Днес ще обсъдим въпросите за Газа и Близкия изток, по какъв начин да бъдат подкрепени палестинците и техните управляващи, добави Борел пред публицисти преди началото на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по външни работи в Брюксел. По неговите думи решението за две страни наподобява по-трудно с всеки минал ден и в Европейски Съюз няма единогласие.

Върховният представител добави, че през днешния ден за първи път европейските външни министри ще обсъдят ситуацията в Грузия след събитията към приемането на противоречивия закон за задграничните сътрудници. Грузинското държавно управление се откъсва от европейския път, европейските министри би трябвало да решат какво да се прави, уточни Борел.

Той означи, че в дневния ред на днешната среща е включено също разискване на ситуацията в Украйна. Предвижда се министрите от Европейски Съюз да беседват по видеовръзка със своя украински сътрудник Дмитро Кулеба.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР