Въпреки сериозният отклик на групи за защита правата на човека,

...
Въпреки сериозният отклик на групи за защита правата на човека,
Коментари Харесай

Гугъл отказа да премахне приложение за следене на жени

Въпреки сериозният отклик на групи за отбрана правата на индивида, както и политици, Google отхвърли да отстрани приложението на държавното управление на Саудитска Арабия, оповестява уеб сайтът за технологии и просвета Гизмодо.
Заедно с други функционалности приложението дава опция на саудитските мъже да наблюдават и да не разрешават пътуването на дамите и подчинените си.
Решението да не се отстрани приложението следва писмото, което бе изпратено на 21 февруари и което е подписано от дузина членове на конгреса, които приканват изпълнителните шефове на Apple и Гугъл да отстранен от своите магазини въпросното приложение.
В писмото на депутатите се признава, че приложението предлага и някои „ рутинни функции” като подаване на поръчка за преиздаване на изтичащи документи, да вземем за пример паспорти и регистрационни номера на клона. Но в писмото се обръща особено внимание за „ паниката на представителите по отношение на характерностите на приложението, които пречат на свободното придвижване на саудитски дами и служащи мигранти “.
„ Изобретателността на американските софтуерни компании не би трябвало да се извращава, с цел да се нарушават човешките права на саудитските дами “, пишат те. „ Иновациите от двадесет и първи векне би трябвало да не престават тиранията от шестнадесети век. Поддържането на това приложение във вашите бази разрешава на фирмите и американските ви чиновници да бъдат съучастници в потискането на дамите от Саудитска Арабия и служащите мигранти ", написа в писмото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР