Въпреки изказването на Доналд Тръмп за удължаване на периода на

...
Въпреки изказването на Доналд Тръмп за удължаване на периода на
Коментари Харесай

Акциите в САЩ запазиха положителното настроение

Въпреки изявлението на Доналд Тръмп за удължение на интервала на обществено разграничаване до 30 април, американските акции продължиха позитивното придвижване в понеделник. Dow Jones се увеличи с 690 пункта, или 3.2%, до равнище от 22 337. S&P 500 се повиши с 3.4% до 2 626, до момента в който NASDAQ затвори деня 3.6% по-високо до 7 774. Технологичните компании като Microsoft, Alphabet и Amazon бяха най-печеливши през миналата сесия на Wall Street. Индексът Dow Jones сега се намира с 20% над дъното формирано от продажбите към ковид, а S&P 500 съумя да се повиши с 17% от същите дъна.

Немският показател DAX се повиши с 1.9% до равнище от 9815 през миналата сесия, до момента в който FTSE 100 набъбна с 1%. Финансовите акции се намалиха с 3.2% в Европа, откакто предходната седмица банките бракуваха дивиденти и противоположното изкупуване на акции след мненията на Европейската централна банка, че получените пари би трябвало да се употребяват за подкрепяне на стопанските системи в района.

WTI падна до 18-годишо дъно в понеделник, защото търсенето продължава да се изпарява до момента в който Саудитска Арабия и други страни от OPEC+ се приготвят за увеличение на производството. Хората не пътуват, а бизнес интензивността спада, намалявайки нуждата от реактивно гориво и бензин. Сорта Brent спадна с над 9% през миналия ден, до момента в който WTI намали цената си с над 7% и доближи цена от към 20 USD за барел.

Икономически данни – Канада

Брутният вътрешен артикул (БВП) мери годишното изменение на поправената по отношение на инфлацията стойност на всички артикули и услуги, създадени от стопанската система. Това е най-широката мярка за икономическа интензивност и главен индикатор за здравето на стопанската система. Анализаторите предвиждат закъснение в стопанската система на Канада с 0.2%. По-високо от предстоящото четене се приема като позитивно за CAD, до момента в който по-ниско от предстоящото се приема негативно.

Канадският производител на марихуана за повторно несполучливо се пробва да пробие EMA 200. Акциите се намират в низходящ тренд от средата на януари. Успешен пробив и задържане на цената над тренд линията ни дава сигнал за поврат в тренда.

Валутната двойка съумя да покрие към 50% от загубите насъбрани от 10 март. В момента GBP/USD образува триъгълник. Ако горната граница бъде пробита можем да чакаме повишаване на цената до равнище от 1.2550.

Коронавирусът продължава да оказва напън върху търсенето на нефт. WTI падна до 18-годишо дъно в понеделник. В момента на 8 часовата графика се образуваха 3 doji stars, които са тренд обръщаш модел. Възможно е петролът да е достигнал най-ниските си стойности, откакто се търгуваше под 20 $ за барел.

Икономическите тласъци в размер на 2.2 трилиона USD съживиха пазарите. Dow Jones отскочи от равнището на поддръжка формирано от предходни дъна и още веднъж пресече психическото равнище от 20 000. В момента следва тест на низходящия тренд. /economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР