Въпреки че много хора пропускат закуската, тя е най-важното хранене

...
Въпреки че много хора пропускат закуската, тя е най-важното хранене
Коментари Харесай

Най-добрите и здравословни закуски за възрастни

Въпреки че доста хора пропущат закуската, тя е най-важното хранене за деня и това е абсолютно правилно. Когато заран се събудим, в тялото ни не е останало почни нищо. То се нуждае от сила. Нужни са му потребни мазнини, въглехидрати и белтъчини. Те би трябвало да се подадат още на старта на деня.

Подборът на храни е първата значима стъпка за обезпечаване на нужните и потребни хранителни субстанции за тялото, а съчетаването им е спомагателната нужда, с цел да може организмът да се оправи с всички функционалности, които извършва.

Храните, богати на протеини, се смятат за идеални за закуската. Те обезпечават на тялото насищане и контролират апетита, подкрепят метаболизма и умствената активност. Такива са зърнените храни, комбинирани с плодове и смутита. Ето някои оферти:

Овесени ядки

Това е идеалната зърнена закуска. Тя съдържа 200-250 грама калории и 10 % от дневната потребност от протеини. Съдържат и задоволително фибри, потребни за стомаха. Ако се комбинират с мляко, от него тялото получава калций, фосфор и витамин D с изгоди за костите.

Кисело мляко

Пробиотиците са първата потребна съставна част в киселото мляко. Витамините А, С, Д, Е, група В допълват потребните съставки в киселото мляко. То е потребно за храносмилането, имунната система, кръвоносната система и костите. От него тялото се доставя с калция, фосфора, магнезия за деня. Полезно е за всеки диетичен режим.

Извара

 Изварата е чудесна закуска

Ако някой артикул конкурира киселото мляко, това е изварата. Много протеини, малко калории, изгоди и отлични вкусови качества са главните достолепия на тази храна. Добър тандем изварата основава със сушените плодове и суровите семена и по този начин прави високопротеинова диета за фитнес.

Плодове

Плодовете са здравословна и елементарно смилаема храна. Ябълките, крушите, бананите, ягодите, прасковите, боровинките съдържат витамини, минерали, антиоксиданти. Калориите в тях са малко. Сушените плодове също са алтернатива, тъй като са потребните субстанции са в мощно съсредоточен тип.

Семена

Тиквените, слънчогледовите, сусамените, ленените семена, тези на чията са целесъобразни за закуска поради наличието на магнезий, манган, мед, цинк, здравословни мазнини. Витамините Е, В, полистеролите, фибрите, омега-3 и омега-6 мастните киселини усъвършенстват храносмилането, имунната система, снижават неприятния холестерол и са предварителна защита към някои типове рак. Можем да определим множеството от тях като супер храна, подобаваща за добавка към смутито или млечните артикули.

Ядки

Суровите ядки са целесъобразна храна за закуска поради поредицата от потребни хранителни субстанции. Омега-3 мастни киселини, витамини, минерали, фибри, антиоксиданти са измежду изгодите за тялото от потреблението им.

Яйца

От тях тялото може да се зареди заран с калций, витамин А, желязо, магнезий. Един от най-хубавите източници на протеини, яйцата се предлагат за закуска в кето диетите, само че твърдо сварени, а не пържени.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР