Вълни от заредени с експлозиви дронове-камикадзе атакуват непрекъснато столицата на

...
Вълни от заредени с експлозиви дронове-камикадзе атакуват непрекъснато столицата на
Коментари Харесай

Русия продължава атаките с дронове в цяла Украйна

Вълни от заредени с експлозиви дронове-камикадзе нападат непрестанно столицата на Украйна, Киев , в понеделник, провокираха пожари в здания и пробиха дупка в една от тях. Много хора потърсиха сигурност в убежищата, а някои се опитваха да смъкват безпилотните летящи апарати, предава Associated Press.

Концентрираното потребление на безпилотните самолети e втората огромна сходна офанзива за няколко седмици - след месеци, в които въздушните офанзиви в Киев се трансфораха в необичайност. Нападението още веднъж разсъни ужаса на локалните поданици, до момента в който гърмежите отекваха из града. Бяха ударени енергийни уреди и един дрон се вряза в жилищна постройка, отнемайки живота на четирима души, оповестиха управляващите.

Изглежда, че дроновете включват иранските БПЛА " Шахед-136 ". Войници в града се опитваха да ги унищожат, като ги обстрелваха с разнообразни оръжия.



Предишните съветски въздушни удари против Киев бяха най-вече с ракети. Кметът Виталий Кличко сподели, че офанзивата в понеделник пристигна в поредни талази от 28 дрона - това, което мнозина се опасяват, може да стане всекидневие, защото Русия се пробва да избегне изчерпването на своите ресурси от прецизни ракети с огромен обхват.

Въздушни набези имаше в цялата страна. В Роменски регион на Сумска област след обстрел от съветската войска починаха трима души, а девет души бяха ранени.

УНИАН написа за поредност от детонации във Виницка обаст. Властите потвърдиха за удара в сериозно инфраструктурно оборудване. За жертви и потърпевши не се оповестява.

Въздушни удари имаше и в Хмелницка област, губернаторът прикани всички поданици да се укрият.

Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, сподели, че противовъздушната защита е свалила три крилати ракети, ориентирани към Киев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР