Вълна от рестрикции залива бизнеса за краткосрочно отдаване под наем

...
Вълна от рестрикции залива бизнеса за краткосрочно отдаване под наем
Коментари Харесай

По-трудно ще отдават жилища под наем

Вълна от рестрикции залива бизнеса за краткосрочно отдаване чартърен на жилища. Чехия е следващата страна, която признава, че има проблем с този бизнес. Най-вече проблеми има за парцели ситуирани в историческия център на Прага и прилежащите на него квартали. Именно това е повода локалната власт да предприеме ограничаващи ограничения.

„ Използването на жилищата за краткосрочно отдаване чартърен, изключително в центъра на града, води до проблеми свързани с това, че цели жилищни здания се трансформират в неофициални хотели. Живущите се сблъскват с разнообразни проблеми, като звук, неустановеност и други. За страдание, законодателството не предлага ефикасни решения за решение на тези проблеми. Затова сме и подготвили нормативни промени за промени в четири области”, споделя съветникът на кмета на Прага по законодателните въпроси, държавно ръководство и жилищна политика Ган Корсов Марванов.

Онлайн платформи от вида на AirBnb ще би трябвало да дават на общините информация за парцелите, които се оферират посредством тях, както и за броя на гостите, които са отседнали в тях за следене заплащането на налози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР