Предполага се, че дори Хипократ е знаел за лечебните свойства

...
Предполага се, че дори Хипократ е знаел за лечебните свойства
Коментари Харесай

Лечебните свойства на това малко животинче, с къщичка на гърба, са били известни още на Хипократ

Предполага се, че даже Хипократ е знаел за лечебните свойства на слуз от охлюв и го е предложил за всички приложения върху кожата.  Смята  се, че известни гръцки лекари в антични времена са употребявали течността от натрошен охлюв за лекуване на възпаления и пострадвания, за които се споделя, че е началото на крема с охлюви.

Познаването на резултата от слузта с охлюв е толкоз остаряло и евентуално е забравено с течение на времето. Преди няколко десетилетия, в Южна Америка, прахът от натрошени черупки на охлювите е бил фиктивен за козметика, защото е открито, че служащите на охлювните ферми постоянно са имали красива и гладка кожа на ръцете си. Това в последна сметка води до концепцията да се употребява като козметичен артикул и да се продава в международен мащаб.

Ползи от използването на екстракта от охлюви в козметиката

Кремовете с дестилат от култивиран охлюв  са доста лесни за приложимост и нямат странични резултати, защото екстрактът от охлюв е естествено вещество, което се състои от слузеста примес и се употребява без синтетични добавки. Модерните кремове с дестилат от охлюв елементарно се разпределят и проникват добре в кожата. В чистия дестилат от охлюв няма миризма и може да се счита за безпристрастен, което огромна част от консуматори доста харесват.

Градинският охлюв се употребява сполучливо в лекуването на голям брой заболявания, в това число заличаването на белези и регенерирането на кожата. Лечебните му свойства са известни още от древността. След проучвания направени от български учени от Българска академия на науките е открито, че охлювът отделя секрет, чиито състав е непосредствен до състава на човешката кожа и поради това, той има регенериращо деяние върху нея. На базата на тези проучвания се основават разнообразни козметични артикули - най-вече серуми и кремове за регенериране на кожата.

Екстрактът от охлюви има доста потребни свойства, което го прави мечтана съставна част в козметичната промишленост. Освен че прави кожата по-мека и необикновено гладка, той има и голям брой други изгоди.

Кремовете с дестилат от охлюв елементарно се нанасят и проникват добре в кожата.

Екстрактът от охлюв няма миризма и може да се счита за неутрална, което на доста хора се харесва.

Ускорява въстановителните процеси

Екстракт от охлюви се употребява ефикасното при битката с белези и стрии. Той прави кожата доста по-еластична и гладка, като ускорява оздравителните процеси и способства за цялостното възобновяване на структурата на кожата, както при изтриване на белезите и стриите, по този начин и при възстановяване тена на кожата.

При проблематична кожа и Акне

Тайната на чудесния дестилат от охлюви е в наличието на Гликолова киселина, Алантоин, Протеини като колаген и еластин и витамини. Гликоловата киселина, съдържаща се в слузта, може да се употребява за натурален пилинг, който отстранява мъртвите кафези и подтиква възобновяване на кожата. Слуз от охлюви също по този начин отстранява по натурален метод следите от пъпки и други белези. При използването на дестилат от охлюви, се реализират невероятни резултати. Действието на акнето се лимитира и стопира.

Регенерира кожата и заличава белези

Безценния дестилат от охлюви предотвратява преждевременното стареене на кожата и появяването на бръчки. Възстановява еластичността на кожата и по този начин лекува освен бръчки, а и плитки и дълбоки белези, като стрии и такива от изгаряния и акне. Ускорява подновяването на повредените тъкани и бързо регенерира кожата след зарастването на рани. Екстрактът изработен от слуз от охлюви, има мощни защитни свойства. Предпазва кожата от увреждания, от бактерии и от слънчеви лъчи. Особено подобаващ е след слънчеви изгаряния. Успокоява и възвръща, с помощта на това, че е богат на протеини, които спомагат да се подтиква регенерацията на клетките в кожата.

Успокоява и облекчава сензитивната кожа

Екстракта от охлюви е една от най-хубавите натурални съставки при лекуване на розацея и дерматити, раздразнена, зачервена кожа, без бръчки и петна която изисква непрекъснати и деликатни грижи. Алантоинът подтиква регенерирането на кожата и има хипоалергични и лечебни свойства. Протеините - колаген и еластин, усъвършенстват положението и подхранват кожата. Когато са комбинирани с витамини(С,А,Е), работят противовъзпалително. За екстрактът от охлюви би трябвало да прибавим, че не нервира и е подобаващ е за хора с сензитивна кожа.

Естествен Ексфолиант

Екстрактът от охлюви съдържа огромно количество витамин А и гликолова киселина, които подкрепят по-бързото унищожаване на мъртвите кафези. Тяхното място бързо се заема от нови и здрави тъкани, а белезите от акне и рани се заличават. По-бързото унищожаване на мъртвата кожа, отпушва порите и те усвояват бързо потребните субстанции на козметичния артикул.

Трябва да се знае, че слуз от охлюви се събира от дребните животинчета, без те да бъдат наранени. Слузта се извлича деликатно, без да се нараняват дребните безгръбначни. Събраната слуз от охлюви се пречиства няколко пъти и едва след тогава се употребява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР