Вагони с небойно военно оборудване от Великобритания и Франция, изпратени

...
Вагони с небойно военно оборудване от Великобритания и Франция, изпратени
Коментари Харесай

Военно оборудване за Украйна е преминало през територията на Сърбия

Вагони с небойно военно съоръжение от Англия и Франция, изпратени през предишния уикенд от Унгария и Хърватия, отпътуваха за Украйна, като са минали и през територията на Сърбия, съобщи организация Бета.

Както отбелязва порталът Балканска мрежа за сигурност, казусът може да се пояснява и като безмълвна поддръжка за въоръжаването на Украйна, защото за първи път от началото на съветската инвазия на 24 февруари бе позволен преносът на средства от листата на въоръженията и военното съоръжение да премине през Сърбия. Хърватските медии оповестяват също, че влакова комбинация с военно съоръжение от съдружниците от НАТО, предопределена за Украйна, е влезнала в Хърватия в събота, на 23 април, от Унгария, през Граничен контролно-пропусквателен пункт Бели манастир.

Виждат се военни коли Ланд роувър и несъмнено количество неидентифицирана техника, завита с покривала. " Пропускането на боен ескорт за Украйна през територията на Сърбия идва в миг, когато военните документалисти на спора съвсем постоянно показват доказателства за съществуването в редовете на украинската войска на обилни количества въоръжение и боеприпаси от сръбски заводи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналите седмици неколкократно бяха откривани минохвъргачки сръбско/югославско произвеждане М-57, диаметър 60 милиметра, които бяха неправилно разпознати в съветските медии като полски, т.е. като минохвъргачки от НАТО, написа порталът. Освен това, в високомерен наскоро склад за боеприпаси край Харков бе намерено огромно количество боеприпаси за минохвъргачки М-73 с ясно обозначение на фабриката Крушик в сръбския град Валево и със знак, че муницията е създадена през април 2018 година Официалното изказване на сръбските управляващи беше, че последните боеприпаси за Украйна са доставени през 2016 година и по-късно не е имало военно съдействие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР