В японската чаена церемония съществуват две основни направления – ритуално

...
В японската чаена церемония съществуват две основни направления – ритуално
Коментари Харесай

Японската чаена церемония

В японската чаена гала съществуват две съществени посоки – ритуално и делнично. Ритуалната гала може да се възпроизведе доста мъчно, невероятно е без години подготовка.

Но делничната японска чаена гала може да бъде елементарно осъществена. Необходими са ви бамбукова черга, чайник за отвара с ръкохватка в профил и няколко чаши за чай.

Необходим ви е също по този начин японски чай. Японската чаена гала е подобаваща за хора, които желаят да трансфорат пиенето на чай в дребен празник, без да отделят за това доста време.

Добре е на масата да има икебана, това е задоволително, защото за японския жанр е присъщ минимализмът. Японската чаена гала е подобаваща за човек, който пие чая си самичък или за безмълвна компания.

 Японската чаена гала

Преди самото пиянство на чай се сервират разнообразни ястия и питиета, а по време на чаената гала се сервират разнообразни десерти. Смисълът на японската чаена гала е да се почерпи госта с чай и дружно с него домакинът да се наслаждения на хубостта на света.

Целта й е да помогне на хората да доближат вътрешното си равновесие и да усетят връзката си с Вселената. Японският чай наподобява на пудра, която би трябвало доста постепенно да се разрушава с вода, като се прибавя по една капка от врялата течност.

Това се прави със специфична метличка, предопределена за превръщането на чая в пяна. С чая се сервират Даягаку Имо – подсладени картофи. Трябват ви триста грама картофи, малко олио, четири супени лъжици захар, две супени лъжици вода, една супена лъжица соев сос, една супена лъжица семена от сусам.

Добре измийте и обелете картофите, разрежете всеки картоф на две и по-късно разрежете на филийки. Оставете ги във вода за 10 минути и добре ги подсушете.

Пържете в олиото до златисто. В дребен съд смесете захарта, две супени лъжици вода и соевия сос и оставете да кипне, като разбърквате. Запържете сусамените зърна и пуснете в соса.

Сложете на масата пържените картофи, горещия сос и съд със студена вода, както и пръчици за ястие. Взимайте с тях късче картоф, потопете го в соса, по-късно в съда със студената вода, а по-късно го сложете върху намазнена паница.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР