В цялата световна трагедия правителствата и политическите структури много бързо

...
В цялата световна трагедия правителствата и политическите структури много бързо
Коментари Харесай

Проф. Станислав Семерджиев: Лесно се управляват необразовани хора

" В цялата международна покруса държавните управления и политическите структури доста бързо осъзнаха преимуществата от това хората да не получават положително обучение ".

Това сподели пред NOVA ректорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев.

" Лесно се ръководят хора, които не са добре обучение, които не се борят за общи хрумвания и дела. Тази обстановка продължава с огромна мощ в образованието, тъй като е комфортно. Не си даваме сметка обаче какво ще бъде отражението след няколко години върху обществото. Сега виждаме доста късогледо ", добави той.

НАТФИЗ направи системата си на образование гъвкава, по отношение на въведените противоепидемични ограничения, сподели още ректорът.

" Поставяхме просветителните модули тъй че да съответстват с направените антигенни проби или с издадени документи за прекаран Коронавирус. Искаме хем да насърчаваме студените да съблюдават ограниченията, хем да си свършат работата. Студентитите сами желаят да се образоват присъствено, никой не ги насилва. Нямаме и отпаднали студенти. Едва трима, четирима са напусналите и то не знам дали е поради противоречие със здравните ограничения ", сподели още Семерджиев.

Според ректора страната би трябвало да подкрепи висшите образователни заведения, в случай че това е допустимо. " Не желаеме да извиваме ръцете на страната ", изясни той.

Проф. Станислав Семерджиев разяснява още, че в България години наред въпросът за значимостта на културата се възприема като подобен, незаслужаващ внимание.

" Ако културата не е един от най-важните ресори за всяка една страна, тази страна няма да има огромен триумф в развиването си ", безапелационен беше той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР