В трети пореден ден депутатите в 48-ото Народно събрание ще

...
В трети пореден ден депутатите в 48-ото Народно събрание ще
Коментари Харесай

Анализатори в спор може ли парламентът да работи без избран председател


В трети следващ ден депутатите в 48-ото Народно заседание ще гласоподават кандидатури за ръководител на Народното събрание. По време на дебатите изникнаха и оферти за ротационен ръководител или най-възрастният да заеме този пост, само че и това не бе възприето.

„ Темата не е дали ще има ръководител на Народното събрание, а каква е цената на дървата. Хората се усещат изоставени и афектирани поради неналичието на спор и политика. Дървата са най-важната тематика, която към този момент 50% от българското население и те не чуват една дума за какво са два пъти по-скъпи “, уточни Мирослав Севлиевски, някогашен министър на енергетиката.

Според него Народното събрание може да работи и без определен постоянен ръководител.

Геополитиката се трансформира, ще промени и българската политика. ГЕРБ се пробва да се промени, както и другите партии, само че постепенно, изясни Севлиевски.

„ Ако не се избере ръководител на Народното събрание, не могат да се конституират парламентарни групи, комисии и няма да забележим опит за сформиране на държавно управление “, добави Иво Инджов, специалист по политически връзки.

Според него отговорност би трябвало да се поеме от партията, която е свалила предходното държавно управление и е била първа мощ на последните парламентарни избори.

„ От „ Демократична България “ могат да са катализатор за „ отпушване “ на работата на Народното събрание. Биха били подкрепени и от ГЕРБ, тъй като ги ухажват “, уточни той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР