Очаквам след изборите да имаме широко коалиционно правителство. Това каза

...
Очаквам след изборите да имаме широко коалиционно правителство. Това каза
Коментари Харесай

Стефан Янев: Очаквам след вота да има широко коалиционно правителство

Очаквам след изборите да имаме необятно съдружно държавно управление . Това сподели в предаването „ Лице в лице “ водачът на партия „ Български напредък “ Стефан Янев.

„ Ние желаеме в България да има прозорлива политика в идващите 30-50 години. Предложили сме към този момент една стратегическа рамка, по която може да се работи. Тя е отворена за всички партии и организации, които имат предпочитание да се опитаме, да очертаем какво бъдеще желаеме за държана си и за нашите деца “, разясни той.

Стефан Янев счита, че в случай че се одобри тази стратегия, няма да има значение кой е на власт. За задачата обаче, съгласно него, би трябвало пъкъл се реализира единодушие с всички политически субекти. Той дефинира главната неточност – не се работи за хората.

 Стефан Янев: Среща с Българска социалистическа партия е имало след локалните избори, само че не е имало диалози за коалиция Лице в лице 2 мин. Стефан Янев: Среща с Българска социалистическа партия е имало след локалните избори, само че не е имало диалози за коалиция  Стефан Янев: В момента в Народното събрание политическото и его и сметки надвиват Тази събота и неделя 2 мин. Стефан Янев: В момента в Народното събрание политическото и его и сметки надвиват  На площада в Пловдив: „ Български напредък “ закри предизборната си акция България 1 мин. На площада в Пловдив: „ Български напредък “ закри предизборната си акция  Стефан Янев: Среща с Българска социалистическа партия е имало след локалните избори, само че не е имало диалози за коалиция Лице в лице 2 мин. Стефан Янев: Среща с Българска социалистическа партия е имало след локалните избори, само че не е имало диалози за коалиция  Стефан Янев: В момента в Народното събрание политическото и его и сметки надвиват Тази събота и неделя 2 мин. Стефан Янев: В момента в Народното събрание политическото и его и сметки надвиват  На площада в Пловдив: „ Български напредък “ закри предизборната си акция България 1 мин. На площада в Пловдив: „ Български напредък “ закри предизборната си акция

„ След изборите си въобразявам си кабинет, които ще бъде формиран от необятно политическо посланичество и подсилен от болшинството. Кабинет, които ще е с ясна съдружна просвета, с ясно съдружно съглашение, с ясна отговорност при взимането на решения “, сподели още Стефан Янев.

Според него всички са се нагледали на сложното взаимоотношение сред институциите и по тази причина към този момент хората упорстват за по-добра връзка във властта.

Той разяснява и така наречен сглобка и последвалото демонтиране във властта. „ Оказа се, че това е власт поради самата власт. През последните години ние имаме ръководство от по 8-9 месеца – имаме две служебни държавни управления и две, които са излъчени от Народното събрание. Тази ротация във властта демонстрира само, че политическата рецесия не е минала “, изясни още водачът на „ Български напредък “.

Според него не е значимо кой какъв % ще вземе на изборите, а какви послания ще излъчи. „ Всички са отговорни, няма по-малко отговорни или по-малко невиновни. Мачът не върви – сред институциите няма добра връзка. Познавам всички хора във властта. Всеки едни може да има добавена стойност, в случай че му се откри точното място “, безапелационен е той.

Стефан Янев разяснява и войната в Украйна. Според него войната стартира тогава, когато се провали дипломацията. „ Въпреки огромните опустошения в Украйна, тази войната още веднъж ще приключи на масата на договарянията и по този начин ще се затвори този цикъл. Едва ли Украйна ще реализира задачите, които си е сложила “, сподели той и напомни, че има и различен спор – този в Близкия изток.

За него най-голямата инвестиция е тази в хората, които са в българската войска. „ Обучението на хората е най-важното “, разясни той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР