Стартира 76-ият Национален туристически поход по стъпките на Ботевата чета

...
Стартира 76-ият Национален туристически поход по стъпките на Ботевата чета
Коментари Харесай

Хиляди поемат по стъпките на Христо Ботев днес

Стартира 76-ият Национален туристически поход по стъпките на Ботевата чета " Козлодуй - Околчица ".

Парадоксалната обстановка се случва във врачанско село

Тази година по 120-километровата алея на славата от Козлодуйския  бряг до лобното място на Войводата във Врачанския балкан ще преминат към 2000 Ботеви поклонници.

Целта е всички те да съпреживеят подвига и саможертвата на поета-революционер, както и един от най-величавите моменти в битката за независимост.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

Най-много са ученическите групи – близо 1500 деца. Има и ветерани, както и напълно нови участници. За първи път тази година в похода ще се включат и деца от българско учебно заведение във Виена.

След тържественото изпращане на врачанските групи, тази вечер на козлодуйския бряг следва формалното разкриване на похода.

В родния му град Калофер, ще се състои протест - поклонение

„ Христо Ботев е довел двеста четници тук във Враца за освобождението на България и е умрял героичен “, споделя седмокласникът от с. Самуилово Йостиян.

„ На похода чакаме да ни се случат доста завършения и просто това да стане най-вълнуващото събитие в живота ни “, сподели Деа – шестокласничка от Провадия.

Екип на bTV стигна дружно с създателя на изследването до хипотетичния гроб на поета бунтовник

Според преподавателят Фатих Исмаилов, мотивът е най-много децата да научат какво е постигнал и какво е направил Христо Ботев и да видят нещо ново, да видят през какви компликации е минал и да го усетят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР